Deputatul Popa: ”Mi-ar fi plăcut să le mărim pensiile nu cu 40%, cu 90%, pentru că părinții și bunicii noștri ar merita asta, dar atât este posibil astăzi!”

Salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei brut, de la 1 ianuarie

Anul viitor debutează cu creșteri de venituri pentru mai multe categorii sociale din România. Conform programului de guvernare stabilit de coaliția PNL-PSD-UDMR, se vor majora pensiile, alocațiile, precum și salariul minim.

”Majorarea salariului minim, a alocațiilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 sunt posibile pentru că guvernele PNL au asigurat o creștere economică sănătoasă, capabilă să susțină toate aceste măsuri fără a crește taxele existente sau impune noi taxe.

Ca urmare a măsurilor liberale  putem susține următoarele majorări: majorarea salariului minim net cu 10% de la 1 ianuarie 2022; majorarea pensiilor cu 10%; pentru copiii sub 2 ani se va asigura plata a 600 de lei lunar; majorarea alocaţiei pentru copii la 243 de lei. Aceste măsuri s-ar fi luat indiferent dacă PNL asigura guvernarea într-un executiv minoritar.

Noi, liberalii, am promis că vom mări pensiile cu 10%. Nu am aruncat tot felul de promisiuni goale pe piață, numai pentru imagine, pentru că nouă nu ne place să ne mințim părinții și bunicii, doar de dragul unor procente în plus, așa cum fac alte partide care au promis majorări de 40%. Din opoziție e ușor să ceri majorări de 40%, dar când ajungi la putere constați că nu este posibilă decât o majorare cu 10% a pensiilor, fiindcă atât permite bugetul.

Și mie mi-ar fi plăcut să le mărim pensiile nu cu 40%, cu 90%, pentru că părinții și bunicii noștri ar merita asta, dar atât este posibil astăzi. Sperăm ca pe viitor, când condițiile economice vor fi altele, să reușim să oferim un trai mai bun pensionarilor și nu numai.   

În altă ordine de idei, tot ca urmare a creștere economice înregistrate, a fost posibil să facem investiții importante și în Sănătate. Investițiile după primele nouă luni sunt de 33,7 miliarde lei, cu 3,9 miliarde mai mult față de perioada similară a anului trecut și dublu față de aceeași perioadă a lui 2018.

De asemenea, creșterea economică ne-a permis să compensăm facturile la energie și să plafonăm prețurile la energie.

Noi, liberalii, am promis la începutul anului o creștere economică record și un deficit bugetar mai mic ca urmare a creșterii veniturilor, fără să creștem taxe, precum și controlul cheltuielilor bugetare și am făcut acest lucru”, spune președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Graficul majorărilor de venituri care intră în aplicare din ianuarie 2022

Alocații copii:

  • 0 – 2 ani: 600 lei
  • 2 – 18 ani: 243 lei
  • 2 – 18 ( copii cu dizabilități): 600 lei

Alte majorări:

  • a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.
  • 350 lei – pentru persoanele cu grad de handicap grav
  • 265 lei – pentru persoanele cu grad de handicap accentuat
  • 60 lei – pentru persoanele cu grad de handicap mediu

Pensii:

  • pensia minimă: 1.000 lei
  • majorare valoare punct pensie la: 1586 lei
  • ajutor financiar pentru pensiile care sunt mai mici sau egale cu 1.600 de lei

Aceste majorări sunt în pachetul social convenit de toate formațiunile politice din coaliție.

Toate persoanele care au pensii cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei și care însumează circa 2,5 milioane de pensionari în luna ianuarie vor încasa, doar o singură dată, 2.200 de lei. Suma de ajutor fiind pentru întreaga perioadă de iarnă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry