Deputatul PSD Nicu Niță: ”ZERO lei de la stat pentru cei care POT să muncească, DAR NU VOR!”

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2022 pentru modificarea şi completarea legii 196/2016 privind venitul minim de incluziune. Actul normativ merge la promulgare.

”Proiectul de lege pe care l-am votat săptămâna trecută, alături de colegi social-democrați, în plenul Camerei Deputaților vizează acordarea unui venit minim de incluziune doar persoanelor care cu adevărat nu pot munci.

Doar cei care au nevoie cu adevărat de ajutor, vor avea un venit minim de incluziune majorat, iar cei care refuza un loc de muncă de la AJOFM sau intenționat nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat!”,

a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Astfel, nivelul maxim al venitului minim de incluziune va creşte de la 260 lei per adult echivalent la 275 lei per adult echivalent, în cazul componentei de ajutor de incluziune – actualul ajutor social, şi de la 300 lei per adult echivalent la 400 lei per adult echivalent în cazul persoanelor vârstnice. De asemenea, este majorat şi venitul minim de incluziune în cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii – actuala alocaţie pentru susţinerea familiei, de la 600 lei per adult echivalent la 700 lei per adult echivalent.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry