Echipa TSD a împărțit baloane în fața cabinetului eurodeputatului Mihai Tudose! Tinerii s-au mutat apoi în fața sediului PSD pentru a interacționa cu brăilenii!

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat a organizat o serie de manifestări marcând tripla semnificație a zilei de 9 mai: Ziua Europei, a Independenţei României și sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Tinerii social-democrați au marcat astăzi tripla semnificație a zilei de 9 mai printr-o serie de acțiuni, în aer liber. Aceștia au împărțit baloane colorate brăilenilor, pe strada Mihai Eminescu și în fața sediului PSD Brăila. Tot aici au fost montate panouri unde trecătorii au putut să-și lase amprenta cu un gând bun și cu speranța la o normalitate pe care cu toții o așteptăm să vină. Alături de baloane, brăilenii care s-au întâlnit cu tinerii social-democrați au primit și câte un steguleț cu însemnele Uniunii Europene”, a transmis președintele TSD, George Caranica.

Activitățile organizației au început duminică dimineața, în fața sediului europarlamentarului PSD Mihai Tudose și au continuat pe strada Mihai Eminescu, în fața sediului PSD.

În fiecare an, pe data de 9 mai aniversăm Ziua Europei, Ziua Independenţei României şi cea a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

Trei mari semnificații pentru România și cetățenii români, care fac parte din Europa Unită. Am marcat aceste momente importante alături de tinerii social democrați brăileni.

La mulți ani, Europa!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Dobre.

La acțiune a participat și consilierul local Răzvan Popescu, alături de echipa pe care o coordonează în cadrul centrului Europe Direct.

Mesajul vicepreședintelui PSD, europarlamentarul Mihai Tudose:

La mulți ani, România, în Europa Unită!

Printr-o coincidență fericită pentru noi, românii, sărbătorim azi atât Proclamarea Independenței de Stat, cât și Ziua Europei. Datorăm ceea ce suntem astăzi generației de vizionari pașoptiști, al căror ideal de construcție statală a fost consfințit în Războiul din 1877-1878. Iar prezentul european nu ar fi fost posibil fără propunerea ministrului francez de Externe, Robert Schuman, acum 71 de ani, de creare a nucleului unității europene. Lansarea la Strasbourg, azi, a Conferinței privind Viitorul Europei e concretizarea preocupării pentru consolidarea acestui proiect de pace și bunăstare.

8 din 10 cetățeni europeni așteaptă cu prioritate ca UE să gestioneze mai bine crize precum pandemia care umbrește, pentru al doilea an consecutiv, această zi de sărbătoare. E esențială implicarea cetățenilor în această consultare fără precedent, de aceea am pledat și voi acționa în continuare în Parlamentul European pentru ca vocea românilor să se facă auzită.

Suntem obligați să eficientizăm în regim de urgență proiectul european, pentru a face față provocărilor majore ale vremii noastre: de la Covid la competiția globală, de la migrație la terorism, de la inechitate socială la depopularea continentului.

Încercarea pandemiei ne-a arătat, o dată în plus, că numai împreună putem trece peste încercări de asemenea anvergură. Împreună, deopotrivă, ca popor și alături de partenerii noștri din Uniunea Europeană.

La mulți ani, România, în Europa Unită!”, a declarat europarlamentarul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry