Incertitudini, la PNL Brăila, după ce Florin Cîțu a fost ales președinte al tuturor liberalilor! Vasile Varga, votat în Comisia de Onoare și Arbitraj!

Situație incertă la PNL Brăila, organizație care l-a susținut vocal, încă din prima zi pe Ludovic Orban, la președinția partidului. Însuși președintele perdant a vorbit despre ”pericolul pentru democrația românească”, concluzie trasă la finalul unei campanii odioase.

După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, în are au fost daţi afară din funcţii publice, de liberali din echipa lui Cîţu, zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea mebrilor PNL, după o campanie în care au fost utlizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraşţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis Congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental într-o democraţie, libertatea de a alege, dreptul de a alege liber. Mecanismele de control utilizate parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a modului de vot, cum controlează modul în care votează delegaţii este fără precedent în democraţie”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL Brăila, Popa Alexandru, a candidat pentru o funcție în Biroul Executiv însă voturile au mers către ”echipa câștigătoare”. De cealaltă parte, liberalul Vasile Varga a candidat și a obținut un loc în Comisia de Onoare și Arbitraj, făcând astfel aproape imposibilă excluderea lui din PNL Brăila.

Deputatul Alexandru Popa, președinte al PNL Brăila, ne-a asigurat că nu vor exista repercusiuni asupra județului Brăila, după votul de sâmbătă, de la congres.

Deși, sursele noastre spun că Orban ar fi primit în jur de 19 voturi, de la Brăila, (coincidență, sau nu, cam tot atâtea persoane se aflau și la masa deputatului, după Congres),  președintele PNL, deputatul Popa Alexandru, neagă aceste informații și susține că majoritatea voturilor au mers către Ludovic Orban.

Dacă va avea de suferit sau nu organizația de la Brăila, rămâne de văzut în perioada următoare, fiind bine știut faptul că uneori, când liberalii își încordează mușchii, mai sare câte un șef de inspectorat.

Reamintim faptul că deputatul Alexandru Popa este unul din semnatarii ”apelului pentru soluţionarea crizei politice şi guvernamentale”, prin care 70 de lideri politici liberali își manifestau susținerea față de Ludovic Orban și condamnau politica guvernamentală a lui Florin Cîțu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry