Instigare la evaziune fiscală! Secretarul de stat Canciu, fost șef al ISJ, spune că asociațiile sportive ar trebui să plătească pe sub mână cât consumă!

Conducerea PNL nu se înghesuie să o ajute pe colega de partid, Anamaria Ioniță Necoară!

Nici pe subiectul închirierii sălilor de sport, liberalii nu au un discurs comun. După ce directorul CSM a prezentat Legea care spune că ”este interzis unităților de învățământ să desfășoare activități economice folosind spațiile pe care le dețin, schimbându-le destinația, activitate economică fiind considerată orice activitate care pentru care se încasează bani”, Canciu spune că a vorbit el cu un secretar de stat, de la Educație, și că nu este nicio problemă.

Deși, directorul CSM – care este și consilier județean PNL – Anamaria Ioniță Necoară, a cerut sprijinul parlamentarilor, pentru a modifica Legea, în ultima conferință de presă, liberalii, în frunte cu deputatul Popa, au făcut declarații șocante, care instigă la evaziune fiscală.

Fiind întrebat despre cum ar putea asociațiile sportive să-și plătească utilitățile pe care le consumă, secretarul de stat Cătălin Canciu a declarat:

”Este până la urmă o aritmetică simplă, câte ore are luna, câte secunde, hai să împărțim cât au stat în sală și cam ăsta ar fi calculul”, a declarat Canciu.

La discuție a intervenit, cu o declarație la fel de halucinantă, și deputatul Popa, mare afacerist de altfel: ”Și dacă se plătește mai mult, sau mai puțin, este tot în interesul elevului”

Video realizat cu material din sursa: mihaeladanpress.ro

Practic, liberalii sugerează faptul că asociațiile sportive ar trebui să-și plătească la negru utilitățile, iar școlile ar trebui, la fel de obscur, să încaseze niște sume fără o justificare. Altfel, orice factură emisă de către școală, în baza unui contract, fie el și de parteneriat, ar reprezenta o activitate economică.

Cu alte cuvinte, deputatul Popa, în loc să pună osul la treabă și să propună o modificare legislativă, să poarte o discuție cu Ministerul Educației – patronat de PNL, preferă să găsească chichițe legislative, nu tocmai corecte, pentru a scăpa de această povară.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry