La inițiativa grupului senatorilor PSD a fost lansat primul ghid de conversație româno-ucrainean de după 1989!

Primul ghid de conversație româno-ucrainean de după 1989 a fost lansat în România la inițiativa grupului senatorilor PSD sub coordonarea senatorului Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului României. Ghidul de conversație româno-ucrainean vine în ajutorul sutelor de mii de refugiați ucraineni ce au fugit din calea războiului, dar și în ajutorul românilor ce găzduiesc refugiați. Scopul este de  a facilita comunicarea și integrarea ucrainenilor care tranzitează România sau care au ales să trăiască temporar în România până când războiul se va sfârși și ei se vor putea întoarce acasă.

”Până acum au fost tipărite 13.000 de exemplare și urmează să mai fie tipărite încă 10.000. Publicația are 3 părți: un ghid de conversație și două mici dicționare româno-ucrainean și ucraineano-român. Ghidul este gratuit. Exemplarele vor fi distribuite către marile centre de refugiați: Brăila, Galați, Sighetul Marmației, alte județe de la frontiera cu Ucraina, dar și acolo unde se află multe familii ce găzduiesc refugiați”, a transmis senatorul Ion Rotaru, președintele PSD Brăila.

Cereri de la cei care au nevoie de acest ghid pot fi primite la Prefectura Brăila cu precizarea că, începând de mâine, 28 aprilie, vor fi aduse deja și puse la dispoziție un număr de 500 de exemplare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry