Lecție de ”next level lidership” de la Cătălin Boboc! Singurul liberal din Brăila care și-a cerut scuze pentru tinerii trimiși de Popa la școala de vară!

Invitat la Reperul TV, într-o emisiune moderată de Sorin Rugină, Cătălin Boboc a vorbit, printre altele, și despre imaginile apărute în presa națională de la școala de vară a tinerilor liberali.

În primele imagini erau surprinși tineri care, pe ritmuri de manele, scandau: ”Mu*e PSD, de la Brăila, se știe! Grupul nostru aici, Mocanu și toată lumea! Forță!”

Câteva zile mai târziu, au apărut alte imagini, de la același eveniment, de această dată mult mai vulgare: ”Tineretul PSD, să le f*tem mamele!”.

S-a lăsat cu demiteri după ce premierul Nicolae Ciucă i-a cerut președintelui TNL, Mara Mareș, să identifice tinerii responsabili pentru actele de huliganism, care au avut loc la școala politică de vară.

În timp ce președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, stă ascuns, secretarul general al TNL, Octavian Oprea, a fost demis din toate funcțiile publice și politice.

Liberalul Cătălin Boboc, fost președinte al PNL Brăila, trecut prin școli politice, și care nu ajuns parlamentar la ”apelul bocancilor” a comentat episodul:

”Niște tineri care chiar nu au ce căuta, după părerea mea, din păcate au umbrit activitățile unor tineri frumoși, care încercau și au reușit să facă ceva la această școală de vară. Pentru acei foarte mulți tineri, peste 1000, câțiva, o mână de oameni, care s-au dus doar să se distreze acolo, să bifeze că au fost pe litoral, au umbrit munca unor tineri frumoși, instruiți, de mare perspectivă. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Ne-am cerut scuze public, pentru că nu asta este imaginea pe care o creează în general politicienii, fie ei și mici. La nivelul partidului, președintele Nicolae Ciucă a solicitat ca toți acești oameni să fie identificați și sancționați ca atare. Cu alte cuvinte, ei nu au ce căuta, nu au de ce să facă parte din rândurile Partidului Național Liberal”, a declarat Cătălin Boboc la Reperul TV.

Liberalul a criticat ”distracția” tinerilor care în final nu a făcut decât să păteze imaginea școlilor de vară și a Partidului Național Liberal. Boboc spune că lăutarii și manelele se ascultă în privat, nu la adunări ale unor tineri care își doresc să evolueze pe plan politic și profesional: ”Trebuie să existe un nivel de educație, un nivel de civilizație, nu au ce căuta astfel de persoane. Să se ducă în privat să facă ce vor. Fiecare e liber să facă ce vrea, să asculte manele și lăutari, dar nu într-un astfel de cadru unde niște tineri chiar încearcă să facă ceva și să se construiască.(…) Dacă cineva i-a selectat pe acești tineri(n.r. de la Brăila) cred că a greșit. Și cred că lucrurile se pot îndrepta, dar cu măsuri ferme. Pur și simplu e păcat să pătezi întregul partid pentru o mână de oameni care nu au ce căuta în domeniul ăsta”.

Despre lipsa de asumare a conducerii PNL Brăila, Cătălin Boboc, care a trecut el însuși prin decontarea unor greșeli trecute, este convins că în final și Alexandru Popa va beneficia de același tratament din partea celor care contează cu adevărat – electoratul care va decide daca PNL-ul lui Popa este mai bun decât PNL-ul lui Boboc, Dănăilă sau Varga.

”De fiecare dată când există o nouă conducere, acea conducere își asumă și echipa, și oamenii cu care lucrează, și drumul pe care îi conduce, și la final și rezultatele la vot”, a spus liberalul.

Cătălin Boboc a simțit nevoia să prezinte scuze în numele Partidului Național Liberal pentru comportamentul tinerilor aleși de deputatul Alexandru Popa pentru a reprezenta Brăila la școala politică de vară: ”Da, ne asumăm această greșeală și ne cerem scuze celor de la PSD, nu pentru că suntem în alianță ci pentru că pur și simplu astfel de lucruri nu se fac!”

Deputatul Alexandru Popa nu numai că nu și-a cerut scuze brăilenilor pentru că a pătat imaginea județului la nivel național, știrea fiind difuzată pe toate canalele principale de media, dar nici măcar nu a efectuat vreun demers pentru sancționarea tinerilor care, pe lângă faptul că au făcut de râs Brăila și organizația PNL Brăila, au scandat un mesaj la adresa ”adversarilor” politici, cu care de altfel sunt la guvernare: ”Mu*e PSD, de la Brăila, se știe! Grupul nostru aici, Mocanu și toată lumea! Forță!”

Președintele PNL Brăila nu și-a prezentat scuzele în fața brăilenilor și a adversarilor politici care au fost jigniți la Școala Politică. După o serie de materiale apărute în presa locală, deputatul a transmis un comunicat de presă de două pagini word, cu o singură referire la eveniment. În rest, a criticat organizația PSD Brăila.

Cât despre comunicatul de presă transmis de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, Cătălin Boboc a răspuns ferm: ”O mârlănie nu poate justifica o altă mârlănie!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry