Liberalii nu vor apă și canalizare pentru toți brăilenii! PNL-ul lui Popa sabotează cel mai mare proiect de extindere a rețelelor!

Sub pretextul strângerii de semnături pentru reducerea tarifului, liberalii brăileni pun în pericol cel mai mare proiect de infrastructură apă/canal din județul Brăila.

În ciuda faptului că s-a explicat, atât pe canale oficiale, cât și în cadrul discuțiilor din cele două consilii, condițiile în care pot fi modificate tarifele CUP Dunărea, liberalii par să fie porniți pe sabotarea acestui proiect.

Investițiile în infrastructura de apă se referă la extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă din județul Brăila, pentru un număr de 66 localități din 24 UAT-uri, care în prezent nu beneficiază de sisteme de alimentare cu apă sau au acoperire parțială. Principalii indicatori fizici sunt:

  • 147,541km rețea de distribuție apă potabilă nou construită,
  • 130,192 km rețea de distribuție apă potabilă reabilitată,
  • 333,887km aducțiune apă potabilă nou construită,
  • 44,972km aducțiune apă potabilă reabilitată,
  • 12 rezervoare noi de înmagazinare apă potabilă,
  • 1 stație nouă de tratare apă.

Investițiile în infrastructura de canalizare se referă la extinderea și reabilitarea sistemelor de apă uzată din județul Brăila, pentru un număr de 21 localități din 18 UAT-uri, care în prezent nu beneficiază de sisteme de canalizare sau au acoperire parțială. Principalii indicatori fizici sunt:

  • 299,858km rețea de canalizare nou construită,
  • 30,472km rețea de canalizare reabilitată,
  • 110,531km colectoare apă uzată,
  • 85 stații noi de pompare apă uzată,
  • 1 instalație de uscare, neutralizare si valorificare termică a nămolului, care va prelua nămolurile de la toate Statiile de Epurare Ape Uzate (SEAU) și Statiile de Tratare Apa Potabila (STAP) gestionate de CUP Dunărea Brăila.

Valoarea totală a proiectului este de 1.385.022.604,06 lei, inclusiv TVA. Co-finanțarea din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este de 932.088.758,06 lei. Proiectul Regional se va derula pe o perioadă de 38 luni, respectiv, între data de 16 noiembrie 2020 și data de 31 decembrie 2023.

Cu mențiunea că toți primarii din județul Brăila au îmbrățișat cu drag acest proiect, care aduce apă potabilă în 66 de localități și canalizare în 21 de localități, rămâne de văzut cum vor mai cere liberalii votul cetățenilor din județ, după încercarea lor de a le bloca accesul la utilități.

România este încă în urma obiectivelor Tratatului de Aderare la UE privind acoperirea națională cu servicii de apă și tratarea apelor uzate. În prezent, rata de conectare la servicii de apă este în jur de 70% iar la servicii de canalizare în jur de 53% fiind cele mai scăzute dintre țarile UE atât pentru apa potabilă, cât și pentru canalizare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry