Liberalii pierd, pe mâna lui Boboc, orașul Ianca! Epureanu: ”Sper că nu ai uitat unde îți aruncai gunoiul de la imobilul din Plopu!”

Candidatul PNL la funcția de primar al orașului Ianca continuă să arunce cu noroi în imaginea orașului și a locuitorilor pe care vrea să-i conducă. Boboc nu face diferența între un depozit ecologic și o groapă de gunoi. Nu este pentru prima dată când candidatul PNL face referire la orașul Ianca ca fiind groapa de gunoi a Brăilei!

Într-o postare pe Facebook, candidatul PNL la primăria orașului Ianca a atacat din nou imaginea UAT-ului pe care vrea să-l conducă. De această dată, liberalul spune că în spatele depozitului ecologic ar fi administrația locală.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Epureanu( fost viceprimar al orașului Ianca), îl contrazice cu dovezi și argumente pe liberal. Epureanu consideră că Boboc nu face decât circ politic în speranța de a aduna voturi.

”În anul 2009, am închis, personal, cu beneficiarii de ajutor social din Ianca și satele componente, și cu utilajele primăriei, toate platformele de gunoi sătești (Plopu, Perișoru, Oprișenești, Târlele Filiu, Berlești, obligație impusă prin lege),ecologizând zonele respective (fiecare din ele având suprafețe cel puțin egale cu actualul depozit conform din Ianca), care de atunci au redevenit teren arabil sau pășune. (P.S. – Sper că nu ai uitat unde îți aruncai gunoiul de la imobilul din Plopu, și ce a devenit locul respectiv de atunci!”, i-a transmis Ionel Epureanu lui Adin Boboc.

Spre deosebire de Boboc, care a declarat în urmă cu ceva timp, în fața camerelor de filmat, că singurul lucru care îl leagă de Ianca este adresa din buletin, vicepreședintele Ionel Epureanu locuiește în Ianca, împreună cu familia, și a contribuit din funcția de viceprimar la dezvoltarea orașului.

Acesta a povestit cât de greu a fost la acel moment, în 2009, să se realizeze acest proiect european.

”De asemenea, tot în 2009, în platforma de gunoi ce deservea orașul Ianca (de la fostul CAP), a fost sistată depozitarea (conform acelorași prevederi legale, impuse și confirmate de Garda de Mediu, prin notele de control din perioada respectivă) și a fost propusă pentru închidere conformă, lucrări obligatorii (peste 800.000 euro, valoarea estimată a lucrărilor de către proiectant), care au fost incluse conex la proiectul prin care s-a realizat actualul depozit conform și stația de sortare (pe asta n-o știai, se pare). Suma respectivă era aproape imposibil de suportat de Primăria Ianca, fiind norocoși că am fost incluși în cererea de finanțare europeană, iar lucrările au fost executate de un consătean de-al dvs, prin societatea comercială pe care o deține în Ianca. Îl puteți întreba detalii… Aceasta este dovada că am respectat legislația de mediu impusă de Uniunea Europeană! Pentru a analiza o situație similară, verificați în ce situație sunt cei de la Făurei cu depozitul neconform (deloc confortabilă…)”, a atras atenția vicepreședintele Consiliului Județean.


Epureanu: ”Fix unii consilieri liberali nu și-au declarat familiile la plata gunoiului menajer(…)Cum vreți oameni buni și domnilor consilieri liberali, să scadă taxa la gunoi, când unii dintre voi, reprezentanți ai cetățenilor orașului Ianca, nu v-ați declarat familia la plata gunoiului!”

Epureanu a explicat de ce, din punct de vedere al costurilor, predicțiile din proiectul inițial nu au mai putut fi respectate. Social-democratul îl acuză pe Boboc că profită de necazurile oamenilor pentru a strânge câteva voturi.

”La momentul aprobării proiectului în consiliul local, DSP Ianca era nevoită să transporte deșeurile la cel mai apropiat depozit conform, RER Gălbinași, jud. .Buzău. Era foarte logic ca în momentul în care costurile acelui transport, pe o distanță de 60 km al deșeurilor, ar fi fost scos din cheltuială, aceasta să scadă cu +/- 30%. Acest lucru reieșea din fișa de cost pe tonă de deșeu menajer, întocmită atunci, nu din estimări făcute pe colțul mesei.

Ce s-a întâmplat de atunci? Legislația în materie de deșeuri s-a schimbat foarte des, stabilind noi reguli pentru operatori și administrațiile locale, toate aceste rigorii suplimentare ducând și la apariția unor costuri suplimentare pentru cetățeni, menite să-i determine să elimine cât mai puține deșeuri, care nu pot fi reciclate. Dar mai e mult până când se va realiza acest lucru, care depinde de noi toți.

Și ce s-a mai întâmplat față de cele fundamentate și exprimate în consiliul local acum 14 ani? A avut loc o licitație pentru desemnarea operatorilor de salubritate în care operatorii publici (gen DSP Ianca), nu au mai avut dreptul să participe, conform cerințelor finanțatorului proiectului (UE). În aceste condiții, în care toți operatorii, și de colectare și de la depozitele și stațiile de sortare, sunt privați și au ca scop să obțină profit din această activitate, tarifele pe tona de deșeu nu se rezumă doar la costuri (ca la operatorii publici), ci sunt stabilite în sistem concurențial, conform legii. Cu toate acestea, taxa de salubritate la Ianca a scăzut, chiar daca nu mai este același operator și sunt condiții să mai scadă după o perioadă de proba relevantă! Cu o condiție! Sa reciclăm cât mai mult și să-și declare toata lumea numărul de persoane din gospodărie. Și aici apare surpriza! Fix unii consilieri liberali nu și-au declarat familiile la plata gunoiului menajer, … dar taxa e mare! Cum vreți oameni buni și domnilor consilieri liberali, să scadă taxa la gunoi, când unii dintre voi, reprezentanți ai cetățenilor orașului Ianca, nu v-ați declarat sau ați declarat membri rezidenți mai puțini la plata gunoiului menajer?! Când tariful din anii anteriori practicat de DSP în condițiile de atunci, era și mai mare, nu v-am auzit să plângeti de mila cetățenilor din Ianca! De ce??? Pentru că nu va interesa! Și pentru că unii dintre voi nu aveau nici atunci contracte, dar evident că aruncau gunoiul pe câmpuri sau îl predau la mașină, fără să plătească! De ce mimați și va arogați poziții de apărători ai  interesului public al cetățenilor acum? Pentru că aveți nevoie de voturile lor, pentru ,,a fi la butoane” cum spuneți voi, că doar atât înseamnă pentru voi o primărie… Da, administrația publică județeană brăileană (și primarii PSD și primarii PNL, nu ,,gașca” care conduce acum PNL și care nu au nici cel mai mic habar de administrație publică), dorește la modul cel mai obiectiv, pentru cetățenii lor, să aibă tarife mai mici la utilități. De altfel, constat că opinia ilustrei conduceri a PNL Brăila, este aceea că deșeurile nu sunt ale noastre și trebuie să le gestioneze întotdeauna altcineva, din alta parte! Cine?! Extratereștrii?! Nu oameni buni! Sunt ale noastre, reprezintă o problemă în toată lumea și trebuie să și-o gestioneze fiecare comunitate, în condițiile impuse de lege, nu de bunul plac”, a declarat Ionel Epureanu.


Epureanu l-a umilit pe Boboc! Liberalul se preface că știe administrație și politică. În realitate, nu știe nimic!

Lăsând la o parte orice declarație, Adin Boboc a demonstrat încă o dată că nu are habar nici de administrație dar nici de politică. Liberalul uită, convenabil, că Ionel Epureanu a fost președinte al Consiliului Județean și a fost ales de către populație prin vot și nu a fost numit politic în vreo funcție, așa cum e cazul liberalului, care s-a trezit peste noapte subprefect.

”Tot pentru ,,neștiința” ta în ale administrației publice, eu nu ”am fost trimis” vicepreședinte la Consiliul Județean Brăila (daca nu știai, întâi am fost președinte), ci am candidat pe listele electorale ale PSD, și am fost votat de niște oameni, cetățeni,  pe care i-am reprezentat cu onoare și devotament. Să le explici tu cetățenilor, cum ai ajuns prin negocieri politice să fii numit (nu ales de către cetățeni) subprefect, și ce realizări profesionale te-au recomandat? Sau, și mai bine, ce ai făcut tu pentru comunitate de când ocupi această funcție? Între a fi numit (cum ai fost tu, fără a avea vreun merit) și a fi ales, e o mare diferență, pe care o să o constați la viitoarele alegeri. Așa cum, este o mare diferența între activitățile noastre! A ta, la un birou gol (trist de gol), și a mea, la un birou cu mii de hârtii și cu multe zeci de milioane de euro pentru care semnez anual. Dacă nu știi ce am realizat până acum, poți verifica rapoartele de activitate anuale, sunt publice. Tu ai așa ceva?! Nu de alta, dar să vadă și cetățenii ce ai realizat tu. Nu să te lauzi pe facebook cu munca și ideile altora. Rușinică, dle Boboc! De asemenea, poți studia procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local Ianca, pe care le verifici în timpul liber (foarte mult timp liber…) de la serviciu (mai renunți la facebook în timpul programului!),  în care vei identifica toate lucrările pe care Primăria Ianca le-a realizat în asociere cu Consiliul Județean Brăila, și pe care le-am verificat, dezbătut și aprobat, și ulterior, urmărite în derulare și decontate. E adevarat, sunt multe în 8 ani, cu o valoare semnificativă pentru Ianca. O să-mi fac timp să-ți împrospătez memoria, domnule care de mai bine de 2 ani încasezi un salariu ca și al meu, la Instituția Prefectului și nu ai făcut absolut nimic pentru Ianca și nici pentru vreo alta comunitate din județ”, a atras atenția Epureanu.  


Liberalii pierd pe mâna lui Boboc orașul Ianca, înainte ca lupta să fi început!

În lupta lui oarbă de a aduna voturi pentru alegerile din 2024, Adin Boboc s-a pornit să atace cel mai îndrăgit viceprimar pe care l-a avut orașul Ianca. Electoratul l-a sancționat pe Boboc, pe Facebook, însă liberalul a șters comentariile care nu îi conveneau. Aceasta este atitudinea unui candidat care cere votul cetățenilor din Ianca, le șterge comentariile celor care îl contrazic. În schimb, la distribuirile postărilor lui este singurul care dă like.

”Și să reții un lucru! Nu accept nimănui să arunce cu noroi în munca și modul în care m-am dedicat activității în administrația publică! Am intrat în politică fiindcă am considerat că lucrurile pot fi făcute și altfel, adică, onest și cu dedicare. Și nu am abdicat și nu o să abdic de la aceste principii! Păcat de voi, ăștia, care ați venit din urmă, doar pentru ,,butoane”….            

Am sperat să mai ai totuși un dram de bărbăție și să lași accesul liber al cetățenilor la acest drept la replică, postat la articolul comandat de tine…., dar nu ai făcut-o… Păcat! Ai fi putut să vezi și alte comentarii care relevau adevăruri ce nu-ți convin. S-auzim de bine, cu cei care doresc binele!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Epureanu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry