Mihai Tudose a dat de pământ cu CNAIR-ul: ”Niște băieți deștepți, ai STATULUI… Este o întrebare: de ce mai există?”

Invitat la emisiunea lui Ionuț Cristache, europarlamentarul PSD Mihai Tudose a vorbit despre cel mai spectaculos proiect de infrastructură din România, de după Revoluție, podul de la Brăila.

Fost prim-ministru al României, Mihai Tudose nu a părăsit Palatul Victoria până nu a văzut semnat proiectul podului peste Dunăre. A urmat o perioadă în care mulți s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor, dar și pe la CNAIR – instituție care se face vinovată de întârzierile predării amplasamentului.

Toate aceste greșeli, intenționate sau nu, au fost taxate de vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

”Niște băieți deștepți, ai STATULUI, de la CNAIR – structura aia ”celebră” care nu face nimic. Este o întrebare: de ce mai există? Dar cred că vom avea și răspuns în curând.

Am constatat, după mulți ani de zile, că băieții ăia, pe anumite bucăți de drum care făceau legătura podului cu Tulcea, nu au predat amplasamentul. Că statul trebuia să facă exproprierile și să mute niște utilități. Patru- cinci ani, statul nu a făcut chestia asta. A venit Sorin Grindeanu, i-a verificat, i-a pus pe ”lustră”.

Acum s-a predat amplasamentul. Anul ăsta trecem podul. În mai, cred că vom trece podul.

Eu m-aș uita în ochii celui care era șef de proiect și l-aș întreba la ce s-a gândit el patru-cinci ani de zile. Poate îl întreabă alții la ce s-a gândit. Era treaba statului!”,

a declarat europarlamentarul Mihai Tudose.

Reamintim că la sfârșitul lunii septembrie 2022, antreprenorul principal a comunicat un grafic detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care cuprinde necesarul și mobilizarea de resurse necesare pentru a fi dat în trafic podul, inclusiv prima etapă a drumurilor de legătură, atât pe zona județului Brăila, cât și pe zona județului Tulcea. Întârzierile se pare că au fost produse din vina statului român, prin CNAIR, care nu a predat la timp amplasamentele și nici nu s-a ocupat de relocarea utilităților.

Vicepreședintele PSD a vorbit în emisiune și despre șansele pe care le mai are România la aderarea la Schengen, despre rotativa din mai, dar și despre alegerile din 2024.

Puteți urmări întreaga emisiune aici: https://www.youtube.com/watch?v=iSvlPUYo5u0

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry