Mihai Tudose: ”Austeritate va fi un eufemism pentru ceea ce vor avea de îndurat românii, la anul şi la mulţi ani!”

S-a dat startul austerității! Liderii Partidului Social Democrat au tras mai multe semnale de alarmă după ce Guvernul Cîțu a prezentat o parte din măsurile viitoare, măsuri care vin să contrazică promisiunile electorale din campania de la alegerile parlamentare.

Premierul Cîţu, care – după votul de investire din Parlament – vorbea despre „bunăstarea tuturor cetățenilor români”, a şi început să împartă prosperitate la tot poporul: încă 2 lei pe zi, prin creşterea salariului minim brut.

Soluţia „2 lei” nu este însă originală. Liberalii o plagiază creator de la aliaţii lor USRPLUS. Doamna Anca Dragu, fost ministru tehnocrat al Finanţelor, astăzi politocrată şi preşedintă a Senatului, era vrăjită de modelul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud): „Sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Austeritate va fi un eufemism pentru ceea ce vor avea de îndurat românii, la anul şi la mulţi ani, a declarat vicepreședintele PSD, europarlamentarul Mihai Tudose.

Mai mult, Guvernul pare că vrea să înghețe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor, după cum a precizat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Social-democrații continuă să-i tragă la răspundere pe actualii guvernanți care, la nici o lună de la alegeri, au uitat toate promisiunile electorale.

Premierul Florin Cîțu a fost de acord, în cadrul unei întâlniri cu patronatele și sindicatele din economie, cu o majorare netă de DOAR 40 de lei a salariului minim din 2021. Astfel, salariul minim net ar putea ajunge la 1.386 de lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry