Mihai Tudose, despre consultanța de 2 miliarde euro din PNNR: ”Sunt bani cu dedicație. Nu știu pentru cine au fost puși. E cam jaf’

Circa 2 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se duc pe consultanţă. “Sunt bani cu dedicație”, declară Mihai Tudose

Fostul premier PSD, Mihai Tudose, susține că cele 2 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care se duc pe consultanţă „sunt bani cu dedicație”.

“De două miliarde de euro ne învaţă cineva cum să prindem peşte, dar teoretic. Din banii ăia nu ne luăm nici undiţe, nici permis de pescuit, nici nimic. Doar ne explică cineva că peştele e în apă şi ne trebuie o undiţă, un cârlig şi o râmă eventual(…)Nu ştiu pentru cine au fost puşi(…)E cam jaf, ca să zic aşa. De banii ăia se puteau face o mulţime de lucruri”, a spus europarlamentarul Mihai Tudose.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a sesizat corpul de Control după ce a descoperit „deficienţe grave” în PNRR.

Acesta spune că a găsit în PNRR un buget care prevede 5 milioane de euro pentru funcționarea Agenției Naționale de Investiții în Sănătate și de cinci ori mai mulți bani prevăzuți pentru consultanță la această instituție.

”Agenția națională de investiții în sănătate: funcționarea cu 5 milioane de euro, consultanța cu 25 de milioane de euro. Așa a fost făcut contractul. Le-am pus la dispoziția corpului de control al premierului”, a declarat Rafila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry