O reușită a parlamentarilor PSD Brăila: elevii și profesorii cu rezultate excepționale vor putea fi premiați de către administrația locală! USR a votat împotrivă!

Senatul României a adoptat cu o largă majoritate propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr 198 din 2023 a învățământului preuniversitar inițiată de parlamentarii brăileni Rotaru Ion – senator PSD, Mircea Florin – deputat PSD și Niță Nicu – deputat PSD.

Autoritățile publice locale au acum posibilitatea de a premia elevii cu rezultate deosebite în excelența școlară, a celor care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională sau la examenul de Bacalaureat, precum și a celor care au obținut distincții, premii, medalii și la alte concursuri sau competiții decât cele cuprinse în listele aprobate anual de Ministerul Educației.

Și cadrele didactice, care s-au ocupat de instruirea și pregătirea elevilor care obțin rezultate deosebite, vor putea fi stimulate cu premii din bugetul local. Așadar consiliile locale, municipale sau județene au acum creat cadrul legal pentru a asigura fondurile necesare în vederea stimulării performanței școlare atât a elevilor cu rezultate deosebite cât și a cadrelor didactice.

Votul Senatului a fost în calitate de prim for sesizat, iar acum proiectul de lege urmează să fie votat de Camera Deputaților, decizional.

În județul Brăila, anual, Primăria municipiului împreună cu Consiliul Județean au organizat Gala de Excelență în Educație, în cadrul căreia au fost premiați elevii cu rezultate excepționale, dar și profesorii acestora.

Mai mult, în anul 2022, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, echipa administrației locale, formată din primar Marian Dragomir și viceprimari Doinița Ciocan și Alexandru Jantea, au primit TROFEUL DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE, în urma investițiilor care s-au făcut în învățământul brăilean.


USR consideră inițiativa ca fiind ”mită pentru profesori”!

Sigur că opoziția, în loc să vină cu soluții pentru susținerea performanței în educație, a aruncat cu noroi, politizând această inițiativă absolut necesară, având în vedere rata abandonului școlar.

”Este de neacceptat și cu totul condamnabilă poziția grupului parlamentar a senatorilor USR care au votat împotrivă, politizând o inițiativă necesară, născută la solicitarea autorităților locale – manifestând zgomotos și caracterizând inițiativa ”mită pentru profesori”, jignind cu nerușinare dascălii României”, a transmis conducerea Organizației Județene a PSD Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry