[Observator]: ”Bătaie de joc, pe bani europeni!” Primarul Popa Radu a făcut Brăila de râs! Locuitorii din Cireșu își îngroapă gunoaiele!

Un alt primar PNL, din județul Brăila, ajunge în atenția presei naționale și ne face de râs! După episodul ”angajărilor în chiloți” al cărui protagonist este primarul comunei Gropeni, Stan Malinche, a venit rândul primarului din Cireșu să-și arate forțele, privând cetățenii de serviciul de salubritate care, la nivelul județului Brăila, a costat nu mai puțin de 9 milioane de euro.

Toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila – de la municipiu și orașe, la comune – au colaborat cu RER, potrivit obligațiilor care le revin prin aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECO”, cu o singură excepție -Comuna Cireșu – deși face parte din asociație și, mai mult decât atât, a plătit cotizația de membru(din banii locuitorilor comunei), nu vrea să audă de operatorul unic.

Până ieri, organizația locală a PNL transmitea pe toate canalele media lipsa proiectelor europene în județul Brăila. Astăzi, PNL este cel care pune piedică unui proiect cu o valoare de 9 milioane de euro și îi forțează pe locuitorii comunei Cireșu să suporte amenzi deloc ușoare pentru depozitarea deșeurilor.

Primarul comunei, Popa Radu, este tatăl deputatului PNL Popa Alexandru, președinte al PNL Brăila, care a militat în campania electorală pe atragerea fondurilor europene, susținând că el personal a implementat proiecte cu o valoare mai mare decât cele ale Consiliului Județean Brăila. Cu toate astea, primarul pare să nu înțeleagă riscul neatingerii țintelor asumate de România, privind colectarea deșeurilor, la nivel european.

Echipa Observator a fost în comuna Cireșu și a stat de vorbă cu primarul Popa Radu. Jurnaliștii au găsit pubelele, care trebuiau să fie distribuite populației, ținute sub cheie de către primar. Locuitorii comunei spun că își îngroapă gunoiul în gospodărie.

Așa arată o comună europeană, condusă de tatăl unui deputat din Parlamentul României, președinte pe tot județul al liberalilor brăileni!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry