Președintele Forța Dreptei, Antoneta Ioniță: ”Liberalii au reușit ceva unic în România: să cedeze puterea politică PSD-ului! Devin doar o anexă a social-democraților!”

Comunicat de presă – Antoneta Ioniță – președinte Forța Dreptei Brăila

”Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns, până la urmă, să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este o replică memorabilă a lui Traian Băsescu adresată lui Adrian Năstase inainte de alegerile prezidentiale din 2004.

Au trecut de atunci 19 ani, timp în care românii au trăit tot felul de experiențe politice. Au fost diverse formule de guvernare, unele mai performante, altele total neinspirate. De când m-am implicat în politică, am încercat să văd care este utilitatea fiecărei propuneri legislative, cum pot fi ajutați românii de deciziile votate de reprezentații lor prezenți în parlament.

Ceea ce se întâmplă astăzi la vârful scenei politice depășește capacitatea mea de înțelegere. PSD și PNL poartă negocieri dure pentru a obține mai multă putere, mai multe ministere în viitoarea formulă guvernamentală. Pare că nimeni nu este interesat de greva generală a profesorilor, de scumpirile alimentelor de bază, de datoria publică a țării care a ajuns la 707 miliarde lei, adică 50% din PIB-ul României. Spre comparație, la sfârșitul lui 2019, datoria publică era de 373 mld lei. Aproape s-a dublat!

Astăzi, PNL și PSD sunt preocupate de împărțirea funcțiilor bine plătite, de lupta pentru ministerele bogate, așa cum este Ministerul Transporturilor, de păstrarea pensiilor speciale și a altor drepturi votate pentru o anumită “elită” socială. Nimic nu reușește să-i tulbure pe politicienii celor două partide mari aflate la guvernare. Liberalii, foștii mei colegi, au reușit ceva unic în România: să cedeze puterea politică PSD-ului, dușmanii electoratului de dreapta, un partid pe care îl caracterizaseră ca fiind continuatorul PCR. Astfel, liberalii devin doar o anexă a social-democraților.

Vom ajunge în anul electoral 2024, atunci când la guvernare se va afla PSD (cu pnl pe post de marionetă parlamentară), iar în opoziție cu Aur, un partid extremist. Așa cum declara Ludovic Orban: “trădarea PNL, devenită definitivă, va condamna România la o situație politică de o gravitate extremă, cu PSD la putere și cu aur în opoziție. Adică cu comuniștii vopsiți la putere și cu comuniștii machiați în opoziție”.

 “Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns, până la urmă, să aleagă între doi foşti comunişti?“

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry