Președintepe Partidului Forța Dreptei îi trage la răspundere pe liberali: ”Nu ar trebui să va uitați în propria ogradă atunci când vorbiți despre ipocrizie politică?”

Comunicatele de presă, transmise de liberali în ultima perioadă, au atras critici chiar și din partea celorlalte formațiuni politice de dreapta.

După ce comunicatul de presă semnat de Cătălin Canciu, prin care era criticată ”gala faptelor bune” a adunat sute de comentarii negative din partea brăilenilor, PNL nu a înțeles mesajul și l-a lăsat pe Florin Dobrescu să iasă cu un alt comunicat, în care era criticată premierea elevilor și profesorilor cu rezultate excepționale. Evident că și acest comunicat a stârnit revolta brăilenilor față de liberali.

”În ultima perioadă, unii dintre liderii PNL Brăila se întrec în a face declarații care mai de care mai dure la adresa colegilor de guvernare de la PSD. “Comuniști”, “bătaie de joc”, “ipocrizie” sau “incompetența” – sunt cuvinte pe care le regăsim în comunicatele liberalilor Popa, Canciu, Dobrescu și Bucălău. Am putea crede că PNL pregătește o campanie de presă prin care să le transmită brăilenilor că decizia de a face alianța cu PSD a fost o greșeală, că social democrații reprezintă principalul adversar politic.

Pentru a fi mai credibili, liderii liberali aduc o sumă de argumente menite să-i convingă pe brailenii cu drept de vot că PSD e singurul vinovat pentru situația în care se află Brăila.

 “PSD a dus comunismul pe culmi de glorie la Brăila”, scrie Cătălin Canciu, cel care, din dorința de a critica Gala de Excelență a Comunității Brăilene, a reușit să se contrazică singur. “Este remarcabilă această recunoaștere publică, având în vedere munca desfășurată în echipă la ISJ” (…). “Pentru obținerea unui astfel de premiu este nevoie de supunere tacită, bună purtare și fermoar la gură”. Domnule Canciu, o să vă judece profesorii, părinții și elevii merituoși ai Brăilei!”, a atras atenția președintele Partidului Forța Dreptei, Antoneta Ioniță.

În ciuda comunicatelor transmise în presa locală, se pare că, odată ajunși la București, liberalii uită de toate comunicatele pe care și le însușesc la Brăila și își manifestă public dragostea față de alianța cu PSD.

”O altă mare problemă este identificată de Alexandru Bucălău, consilier județean PNL Brăila, care critică aspru repartizarea unor sume de bani de la CJ către primării, pe criterii politice. “Brăilenii din 13 comune conduse de primari PNL au primit din partea președintelui Iulian Chiriac o mare bătaie de joc”, spune dl Bucălău care reclamă faptul că primăriile PNL au primit câte 3000 de lei, în timp ce primăriile PSD au beneficiat de bugete generoase. “Își bate joc de brăileni în plină iarnă”, spune consilierul liberal care-l acuză pe șeful CJ de “nepăsare” și “aroganță”.

Liderul PNL Brăila, Alexandru Popa, nu se lasă mai prejos și duce acuzațiile la un nivel mai înalt: “Incompetența ministrului Daea face victime printre tinerii fermieri, ducându-i pe buza prăpastiei”. Șeful liberalilor brăileni trage o concluzie dură pentru cei ce lucrează în agricultură: “se pare că dl Daea e dușmanul tinerilor fermieri”.

Sunt doar câteva pasaje din comunicatele celor de la PNL Brăila care, se pare, uită că PSD-ul pe care-l acuză de toate aceste mizerii reprezintă pentru ei un partener de guvernare. Poți crede că e o formă prin care regretă alegerea făcută, aceea de a rupe alianța cu USR, pregătindu-se pentru o “resetare” politică. Greșit!”, spune președintele Partidului Forța Dreptei.

Antoneta Ioniță a vorbit despre interviul susținut de Florin Dobrescu, în care liberalul avea numai cuvinte de laudă la adresa PSD-ului și le-a atras atenția liberalilor să privească în propria ogradă atunci când vorbesc de ipocrizie.

”Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii, spune sus și tare că alianța PNL – PSD e bună, că-și dorește să continue în aceeași formulă după 2024 și că problemele de la Brăila sunt niște “neînțelegeri”. “Doresc să continuăm în aceeași echipa și în 2024 pentru că este echipa câștigătoare, că să spun așa. Neînțelegerile pe plan local sunt trecătoare. Se pot găsi soluții”, spune dl Dobrescu.

Păi, măi oameni buni, “comunismul dus pe culmi de glorie”, “tinerii fermieri duși pe buza prăpastiei” de decizia unui ministru incompetent – “dușman al tinerilor fermieri”, “bătaia de joc la adresa brăilenilor”, toate acestea reprezintă doar niște mici neînțelegeri? Dacă este așa, nu ar trebui să va uitați în propria ogradă atunci când vorbiți despre ipocrizie politică?”, a declarat Antoneta Ionița, președintele Partidului Forța Dreptei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry