Se înființează Observatorul Laptelui! Deputatul Nicu Niță: ”Am dezbătut fiecare articol din acest proiect care a primit raport pozitiv și va merge la vot în Camera Deputaților!”

Legea laptelui și a produselor lactate a primit miercuri raport pozitiv și va intra la vot în Camera Deputaților, a anunțat deputatul PSD Nicu Niță.

Legea laptelui reglementează inscripționarea de informații suplimentare pe etichetele produselor, cum ar fi indicarea țării de origine sau a locului de proveniență, precum și ingredientele primare folosite, cu scopul de a reduce marketingul înșelător și concurența neloială.

”Am dezbătut, împreună cu toți procesatorii, fiecare articol din acest proiect legislativ care a primit raport pozitiv și va merge la vot în Camera Deputaților. Printre amendamente s-a discutat și propunerea ca produsele pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale și produsele vegetale să se comercializeze în spaţii de prezentare și vânzare separate, bine delimitate, pe rafturi separate față de produsele lactate autentice.

Trebuie să încurajăm și să susținem consumul de produse românești, iar industria laptelui și a produselor lactate este un domeniu prioritar”, a declarat deputatul Nicu Niță, inițiator al proiectului.

Potrivit actului normativ, urmează să se înființeze Observatorul Laptelui în cadrul direcției de specialitate din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care are ca scop monitorizarea producţiei de lapte de vacă, bivoliță, oaie și capră, centralizarea datelor de pe piață, precum și urmărirea și analizarea tendințelor de consum, a producției, a echilibrului între cerere și ofertă și a costurilor.

Totodată, potrivit legii, se interzice folosirea denumirilor „Lapte” sau „Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry