Senatorul Ion Rotaru: ”Politica PNL – marca Canciu – dăunează grav învățământului brăilean!”

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a criticat dur votul consilierilor locali ai PNL, cu privire la suplimentarea sumelor acordate unităților de învățământ din Brăila. Senatorul spune că liberalii au dat dovadă de ”o atitudine iresponsabilă și lipsită de echilibru”.

”A nu vota o hotărâre de consiliu local care stabilește suplimentarea bugetului la capitolul cheltuieli pentru școală, urmare a repartizării suplimentare de sume făcute de ANAF, înseamnă, pe de o parte, încălcarea legii de organizare și funcționare a învățământului, dar și un vot împotriva școlii brăilene.

Așadar, eforturile și insistența Primăriei Brăila de a obține sumele necesare pentru buna funcționare a școlii sunt subminate tocmai de cel care ar trebui să fie cel mai interesat și implicat pentru rezolvarea problemei și alături de acesta, de consilierii PNL.

Se pare că modificarea bugetului municipiului Brăila, în sensul alocării mai multor bani pentru funcționarea unităților de învățământ a lezat orgoliul politic al inspectorului școlar general Cătălin Canciu, aceasta fiind singura explicație a absurdului situației de la ședința Consiliului Local Municipal Brăila.

Refuzul consilierilor PNL în frunte cu inspectorul școlar de a vota pentru proiectul prin care se alocă mai mulți bani școlilor și grădinițelor este o atitudine iresponsabilă și lipsită de echilibru. Prin asta șeful ISJ dovedește că-i pasă mai mult de răfuielile politice, decât de instituția pe care o conduce”, a transmis președintele PSD Brăila.

Reamintim că în ședința de ieri a Consiliului Local Municipal, liberalii NU au votat ”pentru” proiectul care prevedea includerea în bugetul local a banilor alocați de la Guvern pentru plata facturilor la gaze, energie electrică, telefonie, internet, laboratoare elevi, materiale de curățenie aferente unităților de învățământ din municipiu.

”Este o marotă a PNL de a se opune la tot ceea ce vine dinspre P.S.D, indiferent cât de benefic ori folositor este. Tot ce vine de la P.S.D este rău conform atitudinii consilierilor P.N.L și a inspectorului școlar general care uită că orice vot ar trebui justificat din motive raționale și nu doar din orgolii politice, iar asumarea unui rol de Gică contra s-a dovedit întotdeauna a fi contraproductivă.

De altfel Primăria municipiului Brăila a alocat în fiecare an  sume din bugetul propriu pentru investițiile din școli. Creșterea bugetului cu 20,9 milioane lei, sumă alocată suplimentar cu destinație doar către unitățile de învățământ trebuia prinsă în bugetul municipiului pentru a fi repartizată către școli, această alocare fiind votată de consilierii P.S.D., dar neacceptată de consilierii P.N.L. și inspectorul școlar general.

Iată de ce considerăm că școala trebuie să fie sprijinită și nu politizată, iar cei care-i diriguiesc destinele în frunte cu inspectorul școlar general să aibă o poziție echilibrată și responsabilă în consonanță cu cerințele și exigențele unui sistem de învățământ performant și eficient, care trebuie să răspundă așteptărilor elevilor, părinților și nu în ultimul rând ale cadrelor didactice”, a transmis președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry