Spitalele din Brăila, în pericol după rectificarea bugetară! Chiriac: ”Sunt supărat că s-a făcut o discriminare cruntă între administrațiile PNL și PSD, între comune și orașe, între OAMENI!”

Situație dificilă pentru spitalele din Brăila, după ce Guvernul a hotărât să aloce Consiliului Județean doar 1005 mii lei, din cei 6070 mii lei necesari pentru a trece de perioada de iarnă. Managerii spitalelor se întreabă cum își vor achita facturile la curent și gaze naturale fără acest sprijin guvernamental.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, spune că nici achiziționarea medicamentelor necesare nu se va putea realiza, în condiții normale, din cauza lipsei fondurilor.

”Ieri s-au alocat sume din Fondul de rezervă bugetară LA DISPOZIȚIA GUVERNULUI pentru unele unități administrative teritoriale. “Cu deosebită considerație” a semnat ministrul Dezvoltării și a alocat suma de 1005 mii lei, din 6070 mii lei, pe care a cerut-o Consiliul Județean Brăila pentru FUNCȚIONAREA SPITALELOR DIN SUBORDINE (achiziționarea de medicamente, plata utilităților, etc). Ca idee, toate județele au argumentat necesitatea sumelor cerute cam pe aceleași considerente. Tot ca idee vă spun că MUNICIPIULUI NU I S-A ACORDAT NICIUN BĂNUȚ, că orașele Făurei, Ianca și Însurăței au primit câte 100 mii lei iar comune ca Grădiștea, Gropeni, Cireșu, Bertești, Cazasu, Salcia, Scorțaru, Surdila-Găiseanca, Zăvoaia, câte 300 de mii lei, iar comune ca Movila Miresii, Jirlău, Bărăganul, Viziru, Unirea și celelalte cu administrație PSD, câte 50 mii lei. Nu sunt supărat că unele comune au primit mai mult, sunt supărat că s-a făcut o discriminare cruntă între administrațiile PNL și PSD, între comune și orașe, între OAMENI!!!!!

GUVERNUL ĂSTA INCOMPETENT ȘI NEMERNIC A INSISTAT SĂ-ȘI BATĂ JOC IAR DE CETĂȚENII JUDEȚULUI BRĂILA”,

a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Prin comparație, Consiliul Județean a alocat din bugetul de venituri și cheltuieli suma de 15.000.000 lei, pentru proiecte de cofinanțare inițiate de UAT-urile din județul Brăila, indiferent de culoarea politică.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry