”Spovedania lui Rizea”! O ”carte denunț” care aruncă în aer politica: ”Spre deosebire de Nicușor Constantinescu, Bunea Stancu chiar asculta de Geoană”

Dovada clară că politicienii știu să scrie chiar dacă nu se află în spatele gratiilor.Fost deputat PSD condamnat definitiv, în prezent fugar, Cristi Rizea loveşte cu aşa-zise dezvăluiri-bombă în foştii săi tovarăşi de petreceri şi partid.

Rizea povestește cum a ajuns deputat de Brăila:

”Propunerea îmi fusese făcută inițial prin intermediul lui Ionuț Bazac, ”omul de casă” al familiei Geoană, pe care îl cunoscusem încă din 2005! Chiar în timpul vacanței de vară din 2008, mai precis sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, l-am invitat pe Mircea Geoană împreună cu familia la Monte Carlo pentru câteva zile(…)

Dar, cu 2 săptămâni până la începerea oficială a campaniei electorale ”am fost căutat de Ionuț și Camelia Bazac, care mi-au spus că trebuie să le dau urgent suma de 100.000 euro pentru că altfel Mircea Geoană nu validează prezența mea pe lista de candidați!(…)

În acea perioadă mă ocupam cu diverse afaceri în domeniul imobiliar destul de profitabile și fiind presat de cei 2 soți Bazac , am acceptat și am mers la banca Unicredit sucursala Dorobanți unde aveam contul și de unde am retras suma respectivă! Bani pe care i-am înmânat în aceeași zi Cameliei Bazac, întâlnindu-mă cu aceasta chiar în apropierea vilei lui Geoană din zona pieței Dorobanți !

Dovezile și documentele există la DNA dar așa cum foarte bine știți sau încă nu, atât Mircea Geoană cât și familia Bazac beneficiază de o ,,imunitate specială ” din partea acestei instituții!

Cu 3 zile înainte de trimiterea la București a listelor de candidați din partea organizațiilor județene sunt apelat de Nicușor Constantinescu cel care se ocupa de activitatea PSD Constanța. Acesta mă invită în biroul lui de președinte al Consiliului Județean Constanța unde îmi spune direct că a doua zi să aduc 350.000 euro ca și contribuție a mea la campania pentru alegerile parlamentare pe județ! Pentru moment recunosc că m-am blocat, neștiind cum să reacționez dar după câteva zeci de secunde i-am spus că eu îmi plătisem singur materialele de campanie și nu aveam nevoie de altele. Degeaba am încercat să-i spun că eu contribuisem inclusiv la nivel central, cât mai pe ocolite că nu puteam să dezvălui înțelegerea mea cu Geoană. Nicușor Constantinescu a rămas neclintit în ceea ce privește poziția exprimată , mai mult decât atât dându-mi chiar un ultimatum până a doua zi ca, în caz de neplată să dispună înlocuirea mea de pe lista de candidați PSD a județului Constanța! Am ieșit din biroul lui destul de îngândurat și imediat l-am sunat pe Ionuț Bazac explicându-i ce se întâmplase! Acesta mi-a spus să stau liniștit că în câteva minute mă va suna Mircea Geoană! Cred că au trecut 20 minute și primesc un telefon de la Geoană care îmi spune să îmi iau bagajele (eram deja mutat în județul Constanța pentru perioada de campanie) și să merg la Brăila unde mă aștepta Gheorghe Bunea Stancu președintele PSD Brăila, pentru că voi candida acolo!

Când am ajuns acolo , mi s-a spus că Mircea Stănescu (fiul lui Sorin Roșca Stănescu) care fusese trimis de Geoană la Brăila făcuse ,,rocada” cu mine, eu venind în locul lui iar el mergând în locul meu la Constanța! Astfel am candidat la Brăila unde până la urmă am și câștigat în timp ce la Constanța, Mircea Stănescu pierduse …. Concluzia mea atunci fusese, că spre deosebire de Nicușor Constantinescu, Bunea Stancu chiar asculta de Mircea Geoană!„, scrie Cristian Rizea în carte.

Condamnarea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani si opt luni de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani. Decizia a fost data de un complet de 5 judecatori, in majoritate, și este definitivă. Completul de 5 judecatori a menținut sentința dată in faza de fond.

Magistrații au decis si confiscarea sumei de 300.000 de euro de la fostul deputat PSD. Rizea a fost trimis in judecata de DNA alaturi de omul de afaceri Lucian Coltea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca sa intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidențială din Bucuresti și la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Fotografia lui Cristian Rizea a fost postată anul trecvut in aprilie pe site-ul Poliției Române, la secțiunea ”Urmăriri”, în condițiile în care fostul deputat a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, de instanța supremă la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Pe 19 martie 2019, la o zi după condamnare, Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire internațională, au precizat atunci.

Pe 18 martie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea.

La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii,

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi“, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry