Tinerii plecați la muncă în alte țări nu se înghesuie să ceară ajutorul de la AFIR! Nicu Niță: ”Se pare că acest program a fost foarte prost gândit”

AFIR a anunțat că prelungește din nou termenul de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului pentru tineri fermieri. Tinerii plecați la muncă în alte țări nu se înghesuie să ceară ajutorul de la AFIR.

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, dedicată celor din diaspora, se prelungește până la data de 05 iulie 2021.

Prelungirea termenului de depunere a cererilor arată că programul este un eșec pe care Ministerul Agriculturii trebuie să și-l asume! Când a lansat submăsura 6.1 – Sprijin instalare tineri fermieri, componenta diaspora, ministrul a spus că ajutorul ar trebui să-i convingă pe tinerii fermieri români din diaspora să se întoarcă acasă. Se pare că acest program a fost foarte prost gândit, pentru că nu reușește să-și atingă scopul! Nu o spunem noi, parlamentarii PSD, din Comisia de Agricultură, ci Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care a emis și un comunicat în acest sens”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Sumele alocate tinerilor din Diaspora care ar fi dorit să vină în țară să facă agricultură, bani puși la dispoziție prin Submăsura 6.1 – ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, rămân în continuare neaccesați.

Anul trecut, programul a fost accesat de prea puțini tineri întorși în țară, mai exact au fost depuse 10 dosare, însă toate au fost respinse pe motiv că nu îndeplineau criteriile impuse.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry