Vești bune! Au început lucrările pe tronsonul feroviar Buzău – Făurei! Deputatul Popa: ”Un tren Interregio va putea ajunge la 120km/h”

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că, miercuri, în prezenţa Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, au fost semnate două contracte de lucrări pentru creșterea vitezei de circulaţie între Buzău – Făurei (firul II), de la 30 de km/h la 120 km/h.

Valoarea celor două contracte este de 41,7 mil. lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

”Așa cum a precizat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, modernizările la calea ferată sunt relativ ieftine și pot fi suportate de la bugetul de stat, cu condiția să alocăm aceste fonduri anual. Astfel de lucrări, ca pe Buzău-Făurei, ar trebui să le desfăşurăm pe mii de km de reţea. În prezent, durata călătoriei unui tren Interregio, între Buzău şi Făurei, este de 41-45 de minute, iar după finalizarea lucrărilor pe firul II, trenurile Interregio vor circula cu viteza maximă de 120 km/h şi vor parcurge cei aproximativ 40 km în 27 de minute. Prin aceste modernizări ne dorim dezvoltarea relaţiilor comerciale zonale cu operatorii de transport, transportul feroviar fiind nu doar cel mai ecologic mod de transport, dar şi o variantă rapidă şi sigură atât pentru traficul de călători, cât şi pentru cel de marfă”, a declarat deputatul PNL Alexandru Popa.

Sursa de finanţare a lucrărilor este bugetul de stat, iar durata lor va fi de şase luni de la emiterea ordinului de începere, din iulie 2021. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry