VIDEO: Primarul Ionel Meiroșu(PNL) vrea salarii mai mari în administrație: ”Am ajuns să îmi fie jenă, când mă duc în altă parte, să spun că sunt primar!”

  • Supărare mare pe Ionel Meiroșu care ar vrea ca personalul din administrația locală să ia salarii mai mari
  • În cadrul unei întâlniri organizate de Asociația Comunelor din România – Filiala Brăila, Meiroșu le-a cerut parlamentarilor să se aplece peste aceste diferențe

Primarul comunei Surdila-Greci i-a tras la răspundere astăzi pe parlamentarii brăileni cu privire la salariile din administrația publică. Ionel Meiroșu spune că este victima unui ”linșaj” mediatic și că îi este rușine să spună că este primar, pe unde se duce.

Edilul spune că nu înțelege cum parlamentarii brăileni ”lasă să le scape” aceste aspecte care țin de salariile din administrație.

”Cred că am văzut cu toții în media, în ultimul timp, când se vorbește despre salarii, din punctul meu de vedere un adevărat linșaj – Primarii, cu salariile lor nesimțite, bagă România în faliment – sau – Primarii, după bunul plac își fac salariile – Am ajuns să îmi fie jenă, când mă duc în altă parte, să spun că sunt primar”, spune Meiroșu.

Edilul consideră că jurnaliștii au acces mult mai ușor la informații și că ar putea obține date corecte despre salariile aleșilor locali.

Pe parcursul anului trecut Jurnalul de Brăila a cerut în baza Legii 544/2001 Agenției Naționale de Integritate să solicite primarilor PNL din comunele Ulmu, Gropeni și Cireșu să publice declarațiile de avere și interese. Deși doi dintre acești primari au fost sancționați, se pare nu li s-a cerut și intrarea în legalitate. În cazul primarului comunei Cireșu, Radu Popa(tatăl președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa) Agenția Națională de Integritate nu ne-a trimis nici până la această dată un răspuns.

Cu alte cuvinte, unii primari nu sunt deloc transparenți cu veniturile, în ciuda faptului că se plâng de sumele încasate.

Meiroșu: ”S-au luat bani cu găleata în pandemie! Doar noi am fost în țările calde!”

Ionel Meiroșu a comparat veniturile unui profesor sau a unui asistent medical cu cele din administrația publică locală. Edilul spune că nu este normal ca parlamentarii să nu ia în calcul aceste diferențe salariale.

”Nu cred că nu se știe că noi intrăm în al cincilea an cu aceleași salarii(…) Nu este normal ca un funcționar public din Surdila-Greci să ia un salariu mai mic decât un director sau decât un profesor de la școală. Nu am spus că aceștia au salarii mai mari ci doar că aceștia au salarii mai mici(…) Nu mi se pare normal ca un primar cu atribuții 24/24 să aibă un salariu mai mic decât o asistentă medicală”, a mai declarat edilul, fără să facă diferența între oameni profesioniști în domeniu – angajați cu studii superioare, și un primar ales, pe care nu l-a obligat nimeni să intre în politică și să accepte un salariu, poate mai mic decât l-ar fi avut în alt domeniu și totodată poate mai mare decât la unii privați.

Meiroșu continuă seria acuzațiilor spunând că în pandemie ”s-au luat bani cu găleata” de către toți care au fost în prima linie: ”doar noi se pare că am fost în țările calde”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry