Viorel Botea(PMP): ”Solicit demiterea persoanelor incompetente de la conducerea Inspectoratelor Școlare Județene! Dacă personalul din învățământ și elevii se îmbolnăvesc, școala a murit!”

Președintele PMP Brăila, fost șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, atrage atenția asupra numărului mare de îmbolnăviri în rândul elevilor și a cadrelor didactice. Viorel Botea spune că sistemul de învățământ este în pericol din cauza incompetenței celor care conduc Inspectoratele Școlare.

”Având în vedere situaţia sanitară dezastruoasă la nivel naţional solicit domnului Ministru al Educaţiei să dispună urgent:

1)      desfăşurarea orelor de curs în sistem online pe o perioadă de 2 săptămâni, începând de luni, 11.10.2021;

2)      pregătirea în această perioadă de 2 săptămâni a procesului de testare gratuită a tuturor elevilor (la revenirea în sistem fizic) cu teste acceptate în U.E., cu acordul părinților;

3)      realizarea unei campanii coerente de informare a părinţilor şi elevilor despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2;

4)  demiterea persoanelor incompetente de la conducerea Inspectoratelor Școlare Județene și promovarea managerilor capabili să facă faţă acestei situaţii de maximă urgenţă.

Avănd în vedere agresivitatea și viteza răspândirii virusului, orice întârziere în luarea deciziei va duce la compromiterea definitivă a anului şcolar, deoarece elevii nu vor mai avea profesori care să desfăşoare orele nici măcar în sistem online. Situaţia sănătăţii elevilor este foarte gravă. Astăzi, Salvarea nu putea face faţă solicitărilor părinților pentru copiii cu simptome grave.

În fiecare şcoală, sunt numeroase cadre didactice infectate, iar situaţia la nivelul judeţului este mascată cu diverse controale inoportune pe teme inventate, care nu fac altceva decât să agraveze situația existentă. Sănătatea cadrelor didactice este un subiect lipsit de importanță.

Dacă personalul medical se înbolnăvește, sistemul medical intră în colaps.  Dacă personalul din învățământ și elevii se îmbolnăvesc, școala a murit”, a declarat președintele PMP, Viorel Botea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry