Alertă epidemiologică! Cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face în cabinetele medicilor de familie!

La nivelul județului Brăila vaccinarea se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contact cu casele naționale de sănătate, vaccinul livrându-se începând cu data de 13 februarie 2024, la nivelul furnizorilor de servicii medicale.

”În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, din data 2 februarie 2024, a trendului crescător privitor la numărul de infecții respiratorii, a pneumoniilor, a cazurilor de gripă, dar și a infecțiilor cu SARS–COV-2, recomandăm persoanelor interesate vaccinarea sau revaccinarea cu vaccinul împotriva Covid 19 cu Moderna-Spikevax XBB.1.5”, transmite DSP Brăila

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru reducerea semnificativă a cazurilor severe de boală și deces din cauza Covid 19. Vaccinarea se recomandă în special persoanelor de peste 65 de ani, bolnavilor cronici, celor care sunt în risc de a face forme severe de îmbolnăvire. În România vaccinarea împotriva Covid 19 este gratuită, voluntară, la cerere, pe baza consimțământului informat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry