Ce înseamnă mesajul OMS din acest an: “Pentru o lume mai dreaptă şi mai sănătoasă”!

Medicul Adrian Wiener, senator USR-PLUS, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte pe 7 aprilie şi a explicat ce înseamnă mesajul OMS din acest an, “Pentru o lume mai dreaptă şi mai sănătoasă”.

“Mesajul de Ziua Mondială a Sănătăţii înseamnă să adresăm noi, ca decidenţi, toate tarele acestui sistem de sănătate din România. Mă refer la accesibilizarea lui, la creşterea calităţii actului medical, la creşterea respectului pentru pacienţi şi la aşezarea cu adevărat a pacientului nu atât în centrul sistemului, ci în centrul deciziilor celor care manageriază sistemul de sănătate.

Prin accesibilizare, mă refer la oferirea de acces gratuit tuturor oamenilor, să încercăm să găsim forme de compensare a celor care nu au o asigurare şi să le asigurăm accesul la pachetul de bază şi să rezolvăm şi problema deşertificării sistemului de sănătate din România, să găsim personal medical, mai ales în ceea ce priveşte medicina primară. Trebuie să oferim acces echitabil şi universal la dreptul la sănătate.

E mult de lucru, dar sunt convins că suntem pe drumul bun din acest punct de vedere şi am toată speranţa că sistemul de sănătate, în următorul exerciţiu financiar, va fi o prioritate pentru decidenţi”, a declarat medicul Adrian Wiener pentru DCNews.

Ziua Mondială a Sănătăţii aniversează şi înfiinţarea OMS, care a avut loc în 1948.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry