Poliția s-a sesizat în cazul pacientului legat de pat în UPU Brăila, de către un paznic!

Duminică seară, în jurul orei 23:00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, o infirmieră și un paznic au fost filmați în timp ce legau un pacient de patul spitalului.

Pe imagini se vede cum un bărbat aflat la a doua vârstă, stă întins pe un pat mobil, iar un paznic al UPU îi leagă mâinile de marginile patului. Deși pacientul abia se poate mișca și nu reprezintă un pericol pentru cei din jur, angajații spitalului se plâng de faptul că trebuie să îndure astfel de pacienți care ar trebui internați la Psihiatrie. În timp ce bărbatul stă liniștit, infirmiera îl tratează sub orice critică iar paznicul o susține verbal.

”Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că o persoană este imobilizată de angajați ai unui spital din municipiu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila este abilitat să comunice următoarele:

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către angajați ai unui spital din municipiu.

Verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și a situației de fapt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Contactată telefonic de Jurnalul de Brăila, Didi Crintea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, a declarat că a trimis filmulețul medicului-șef de la UPU și va cere dispunerea unei anchete: “Voi cere anchetă fără doar și poate. O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry