Prefectul Iulian Timofei: ”Ținta campaniei este reducerea cazurilor severe și a deceselor cauzate de acest virus!”

Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei s-a deplasat astăzi, 07.02.2022, în localitatea Scorțaru Nou, acolo unde s-a derulat Campania de Vaccinare cu ajutorul echipei mobile.

În urma campaniei au fost imunizate 61 persoane, dintre care 55 cu serul Pfizer și 6 cu serul Johnson. Mai precis, au fost 6 persoane cărora le-a fost administrată doza I, o persoană cu doza II și 54 de persoane cu doza booster.

”Îi îndemn pe toți brăilenii să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare. Reiterez necesitatea și importanța vaccinării pentru toate persoanele eligibile, ținta fiind reducerea cazurilor severe și a deceselor cauzate de acest virus. Administrarea unui vaccin împotriva Covid – 19 reprezintă unul dintre instrumentele critice pentru limitarea efectelor pandemiei, alături de respectarea restricțiilor și aplicarea măsurilor igienico-sanitare (purtarea măștii, spălatul pe mâini și distanțarea fizică)”,

a declarat Iulian Timofei.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, Iulian Timofei, împreună cu cei doi subprefecți au vizitat și celelalte centre de vaccinare din oraș (Brăila Mall, Liceul Tehnologic Anghel  Saligny, Sala de Sport a Școlii Nedelcu Chercea și Șantierul Naval VARD Brăila).