Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă dezvoltarea diviziei de laboratoare clinice cu o investiție de peste jumătate de milion de euro

Două laboratoare noi deservesc zona de Sud-Est a țarii, deschise în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, lider în calitatea serviciilor medicale din România, anunță inaugurarea a două laboratoare clinice dedicate zonei de Sud-Est a țarii, cu o capacitate de procesare de peste 10 milioane de teste pe an. Investiția în această dezvoltare se ridică la peste jumătate de milion de euro, oferind un beneficiu major pacienților din Regiune – peste 90% dintre rezultate eliberate în ziua recoltării.

Aparatura de ultimă generație, automatizată, reduce timpul de procesare a probelor și asigură siguranța rezultatelor. În cele două laboratoare, probele sunt analizate de cei 22 de specialiști angajați.

Continuăm investițiile în dezvoltarea diviziei noastre de laboratoare clinice prin inaugurarea a două laboratoare noi în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila. Prin parteneriatul cu Spitalul, reușim să oferim rezultate rapide pentru analize atât pacienților din oraș, cât și celor din Galați și împrejurimi”, declară Corina Olăreanu, Director al Diviziei de Laboratoare Clinice, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA. „În plus, prin rețeaua centrelor de recoltare din oraș, oferim acces către teste genetice de ultimă generație și analize complexe de anatomie patologică”, completează Corina Olăreanu.

Laboratorul de biochimie și imunologie REGINA MARIA din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență este dotat cu linia automatizată Atellica Solution Siemens ce poate procesa 1800 de teste de biochimie și peste 400 de teste de imunologie pe parcursul unei ore. Introducerea acestui echipament modern, de ultimă generație, reduce timpul de prelucrare a probelor și crește siguranța rezultatelor, prin standardizarea procedeelor de lucru.

Deschiderea laboratoarelor REGINA MARIA în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brăila este un câștig atât pentru personalul medical al spitalului, cât și pentru pacienții noștri, care acum au acces mai ușor la rezultate sigure pentru analize de laborator, eliberate rapid. Credem că am găsit în REGINA MARIA un partener de încredere în efortul de a asigura pacienților noștri un act medical la cele mai înalte standarde de performanță”, a declarat conf. dr. Dragoș Voicu, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Laboratoarele rețelei REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 85 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 36 de laboratoare și 143 de puncte de recoltare în toată țara, reunind o echipă de peste 500 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator.

Laboratoarele REGINA MARIA au integrat în sistemul de management al calității utilizarea inteligenței artificiale, având în rețea primul și singurul laborator din țară care, în urma auditării specialiștilor, a primit aviz favorabil. Cu ajutorul inteligenței artificiale, specialiștii din laborator au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor. Introducerea inteligenței artificiale are multiple beneficii pentru pacienți, ajutând la reducerea erorii umane în interpretarea datelor.

 
Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de 800.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește peste 8.500 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.

În 2023, REGINA MARIA a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry