Ucidere din culpă și neglijență în serviciu, la Spitalul Județean Brăila! Un pacient a fost găsit fără suflare la câțiva metri de unitatea medicală!

Victoraș Grozavu, un bărbat de 53 de ani, a murit luni, 16 octombrie, în apropierea Spitalului Județean din Brăila. Bărbatul, care era internat la Cardiologie, a plecat noaptea din unitatea medicală, fără ca nimeni să îl oprească. Nici personalul medical și nici cel care asigură paza spitalului nu știu cum a dispărut pacientul, desculț și în pijamale.

Familia bărbatului i-a sesizat pe jurnaliștii de la RECORDER, după ce a făcut mai multe plângeri la poliție și la spital.

Victoraș Grozavu fusese internat la începutul lunii octombrie cu probleme cardiace, iar în ultimele zile se afla într-o stare de confuzie și vorbea incoerent.

În cadrul ultimei discuții telefonice pe care le-a avut cu familia, Grozavu ar fi avut chiar simptome ale unui atac vascular cerebral, fiind foarte dezorientat cu privire la locul și starea în care se află.

În acea noapte, fiul lui a fost contactat de către medicul de la Cardiologie, care l-a anunțat că Victoraș Grozavu este de negăsit. Tot cadrele medicale au fost cele care au anunțat la Poliție dispariția bărbatului, ținând cont de faptul că pacientul era îmbrăcat în pijamale, desculț și nu își luase cu el telefonul mobil.

Victoraș Grozavu a fost găsit decedat în urma unui infarct miocardic la câțiva metri de Spitalul Județean, în apropierea unui punct de pază.

În ciuda faptului că recunoaște deficitul de medici, pe care îl are Spitalul Județean, și faptul că este posibil ca unele gărzi să nu fie asigurate, managerul spitalului, Delia Râșnoveanu speră ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

În prezent sunt desfășurate mai multe anchete pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry