Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.

Comitetul de coordonare a campaniei naționale de vaccinare (CNCAV) a anunțat deja că programarea în platformă se va putea face odată ce vaccinul va fi disponibil. Prezentarea la vaccinare se va putea face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

CNCAV menționează că riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0,2 – 1,9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry