ASISTENTA, obligatoriu INVITATĂ la nunți, după 1 iunie. Cum arată revenirea la normalitate?

Nunţile, după relaxarea restricţiilor, ar putea aduce un nou invitat la petrecere. Mai exact, s-ar putea ca la eveniment să fie nevoie şi de prezenţa unei asistente medicale.

La nunți, pe lângă lăutari, mirii ar putea să fie nevoiți să invite și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice. Mai exact, accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ, ori de dovada vaccinării.

Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Asta înseamnă că eforturile noastre chiar au dat roade. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală. În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, citată de DC NEWS.

Conform unor surse, comitetul interministerial pentru relaxarea restricţiilor ia în calcul permiterea desfăşurării unor evenimente precum nunţile şi botezurile după 1 iunie, pentru mai mult de 20 de persoane, dar numai dacă acestea sunt vaccinate sau pot dovedi că nu sunt infectate cu noul coronavirus.

Premierul Florin Cîţu a spus că, în opinia sa, “persoanele vaccinate, care nu reprezintă un pericol de sănătate, ar trebuie să beneficieze de o viaţă normală”. Acesta nu a spus dacă este vorba de persoane vaccinate cu o singură doză sau cu ambele.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry