Câinii din adăpostul Unirea așteaptă să fie adoptați!

Salvarea unui caine fara stapan sau adoptia dintr-un adapost este o decizie care nu trebuie luata cu usurinta si care va marca tot restul vietii, atat a dumneavoastra cat si a animalului de companie.

Exista multe persoane care dupa ce adopta un caine isi dau seama ca nu au timp, nu au bani, nu au spatiu corespunzator pentru el si il abandoneaza. Acest lucru se intampla deoarece oamenii nu sunt suficient de informati si nu stiu ce presupune sa ai un caine.

Orice persoana care detine un caine trebuie sa fie responsabila de sanatatea si bunastarea acestuia si trebuie sa ii asigure toate conditiile, ingrijirile si atentia , in special:

–         sa ii asigure in cantitate suficienta hrana si apa;

–         sa ii asigure un adapost corespunzator care sa ii ofere protectie impotriva intemperiilor;

–         sa ii asigure posibilitatea de miscare;

–         sa ii asigure asistenta medical-veterinara constand in deparazitari interne si externe periodice, vaccinari, tratamente profilactice sau in scop terapeutic, in functie de necesitati;

–         sa ia masurile necesare pentru a nu lasa cainele liber pe domeniul public.

Totodata un detionator de caine are obligatia de a:

–         steriliza cainele daca este de rasa comuna sau metis;

–         microcipa si inregistra cainele in Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan;

–         scoate cainele in afara proprietatii  numai in lesa si cu bornita, dupa caz;

–         strange mereu dupa el atunci cand il scoate la plimbare.

Primăria muncipiului Brăila încurajează adoptia unui caine din adapost, pentru a salva un suflet al nimanui, dar si pentru ca un caine luat din adapost este deja sterilizat, vaccinat, deparazitat, microcipat si inregistrat in RECS.

Adoptia din adapostul public este gratuita!

Adoptia este unul din cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a salva o viata si a ajuta la rezolvarea problemei animalelor fara stapan. Daca vreti sa adoptati din adapostul public al municipiului Braila, puteti descarca formularele de adoptie de pe  https://www.supagl-primariabraila.ro/caini/index.php/en/adoptie . Va puteti allege viitorul animal de companie de pe pagina de facebook a adapostului:  https://www.facebook.com/Adapost-Unirea-Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry