DSP Brăila va efectua controale igienico-sanitare în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale !

În perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale, inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică vor efectua controale igienico-sanitare în vederea stabilirii și impunerii conformării la cerințele prevăzute de normele legale în sănătate publică, în unități care produc și/sau comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Aceste controale se desfășoară în conformitate cu Legea 95/2006 Republicată privind reforma în domeniul sănătății și cu Ordinul MS nr.1078/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale Direcțiilor de Sănătate Publică.

În perioada premergătoare și in timpul sărbătorilor pascale se vor  verifica condițiile igienico sanitare și modul în care se respectă legislația sanitară în următoarele domenii :

  • unități de alimentație publică ce organizează sărbătoarea Paștelui;
  • unități care depozitează și desfac produse alimentare tradiționale sărbătorilor pascale;
  • unități de producere, depozitare, transport și desfacere a produselor de cofetărie, panificație și patiserie.

De asemenea, se vor verifica: etichetarea produselor alimentare, păstrarea produselor alimentare, depozitarea și desfacerea produselor alimentare, păstrarea de probe de mâncare timp de 48h.

În toate unitățile controlate se va verifica dotarea și utilizarea corespunzătoare cu materiale de curățenie și substanțe dezinfectante, avizate de către Ministerul Sănătății.

Se va verifica dacă întreg personalul care lucrează în unitățile de depozitare, producere, transport și  comercializare a produselor alimentare face dovada actualizării, conform legislației sanitare în vigoare, a cursurilor privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă. Totodată se vor verifica fișele de aptitudini, respectiv concluziile examenelor medicale periodice, conform HG 355/2007 modificate de HG nr. 1169/2011 privind supravegherea sănătății lucrătorilor.

Pentru neconformitățile depistate se vor aplica sancțiuni contravenționale conform HG 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

În toate situațiile în care se va impune, se va reveni cu controale pentru verificarea măsurilor eventual dispuse.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry