Gest impresionant al unui primar din județul Brăila! 416 suflete au primit din nou Lumina Învierii Domnului!

În noaptea de Înviere, primarul comunei Șuțești, Costică Dobre, împreună cu voluntarii, care au muncit aproximativ trei luni la reabilitarea cimitirului vechi din localitate, au dus lumină la mormintele a peste 400 de suflete care au fost uitate de comunitatea locală.

Anul 2021 a fost declarat ”anul curățeniei cimitirelor” iar primarul Costică Dobre și-a luat în serios angajamentul de a reabilita mormintele celor 416 suflete care au fost abandonate în timp. Cea mai veche cruce datează din anul 1720.

Cu uimire am găsit un număr foarte mare de cruci uitate și nerevendicate de nimeni, de un secol, de două și chiar de trei. Am făcut curățenie cu o mână de oameni, din comunitate, care ne-au ajutat fără să fie remunerați. Suntem o echipă de tineri, în cadrul Primăriei și cu toții ne-am mobilizat să facem curățenie”,

a declarat primarul PSD, Costică Dobre.

Cu acordul Patriarhiei și al părintelui din localitate, mormintele au fost repoziționate, iar crucile reabilitate, în semn de respect pentru toți cei care se odihnesc acolo.

Ne-a ajutat Dumnezeu și am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus încă de acum 3 luni: să igienizăm vechiul cimitir și să repoziționăm crucile nerevendicate (cruci între 70 și 301 ani vechime) ca în această noapte a Învierii Mântuitorului să primească din nou Lumina Sfântă. Mulțumită părintelui paroh Diaconu Constantin și Consiliului Local Șuțești, această acțiune a putut fi dusă la îndeplinire”,

a declarat primarul Costică Dobre, în noaptea de Înviere, când toate crucile din cimitirul vechi au primit Lumina Sfântă.

Câștigând simpatia și respectul electoratului, social-democratul Costică Dobre a reușit să se impună în fața fostului primar liberal, la alegerile locale din 2020, pe care l-a trimis acasă după trei mandate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry