Pregătiri pentru recensământ! Prefectul a participat la conferința de informare a UAT-urilor!

Astăzi, 09.02.2022, prefectul Iulian Timofei a participat la Ședința Comisiei Județene pentru Recensământul Populației și Locuințelor, tema fiind ”Activități pregătitoare în vederea desfășurării RPL 2021”. În cadrul întrevederii, care s-a desfășurat în regim videoconferință, Direcția Regională de Statistică Brăila le-a pus la dispoziție primăriilor din județ legislația și procedura aferente desfășurării recensământului. 

”Scopul fundamental al recensământului este acela de a produce statistici care să ofere informații esențiale și de calitate pentru politicile publice, naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană. Iată, așadar doar câteva dintre motivele pentru care fiecare dintre noi, factorii decizionali la nivel local, trebuie să ne implicăm activ pentru o acțiune de succes”, a declarat Iulian Timofei.

Potrivit programului anunțat, în perioada 1.02 – 13.03.2022 vor fi preluate date din surse administrative, începând cu data de 14  martie până în data de 15 mai va avea loc auto-recenzarea, urmând ca în perioada 16 mai – 17 iulie recenzorii să colecteze date prin interviuri față  în fața cu ajutorul tabletelor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry