Recensământului Populației și Locuințelor 2021! Prefectul Iulian Timofei s-a întâlnit cu reprezentanții minorităților din Brăila!

Astăzi, 23.02.2022, prefectul Iulian TIMOFEI, a avut o întrevedere pe tema RPL 2021 cu reprezentanții minorităților etnice din județul nostru, ocazie cu care a insistat asupra importanței corectitudinii informațiilor ce ar urma să fie colectate în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2021.

”Scopul este acela de a vă încuraja să vă implicați în sensul promovării procesului de recenzare în rândul comunităților pe care le reprezentați, astfel încât să se obțină, la final, o situație exactă privind apartenența etnică a cetățenilor județului Brăila. Pentru că în funcție de informațiile colectate membrii comunităților vor beneficia în mod corect de reprezentare administrativă, politică, socială, educațională dar și financiare”,

a declarat Iulian TIMOFEI.

La această întrunire au participat reprezentanți din partea Asociației Hristo Botev a Bulgarilor din Brăila, Federației Comunităților Evreiești, Comunității Elene din Brăila, Comunității Rușilor Lipoveni și Partidei Romilor.

În vederea îndeplinirii sarcinilor ce-i revin pentru realizarea RPL runda 2021, potrivit legislației europene și naționale, INS are obligația să prelucreze alături de datele cu caracter personal generale cum ar fi: CNP, sex și categorii speciale ale acestora și anume etnia și religia.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry