Un centru rezidențial din Brăila a fost închis în urma controalelor! Martor: ”Vecinii știu, dar le este frică de ei! Sunt niște mafioți!”

  • Polițiștii au deschis dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei activități, iar persoanele cazate în centru au fost transportate la spital sau în centre care nu au probleme de legalitate.

Comisia de control constituită prin ordin de prefect a hotărât, în cursul serii de ieri, închiderea unui centru în care erau cazate 41 de persoane. Neregulile constatate, pentru care s-a luat această decizie sunt lipsa licenței și a autorizației de funcționare.

Din 41 de persoane care erau cazate în acest centru, 23 au fost mutate în altă locație care își desfășoară activitatea cu autorizație de funcționare și care dispune de capacitatea necesară, iar restul de 18 au fost relocate în unități spitalicești din municipiu pentru a fi evaluate din punct de vedere medical, precum și pentru a beneficia de îngrijire specifică în perioada imediat următoare.

În a doua zi de control au fost constatate o serie de nereguli pentru care au fost aplicate un număr de 23 de contravenții  din care  amenzi  în cuantum total  de 108.6 mii lei 

”Așa cum am menționat, încă de la începutul acestei perioade de verificări, nu voi tolera nicio abatere de la legislația în vigoare în ce privește desfășurarea activității acestor centre. În continuare solicit șefilor de instituții și inspectorilor care fac parte din echipele de control vigilență și corectitudine pentru depistarea oricăror nereguli. Viața și sănătatea cetățenilor este mai presus de orice!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Controalele se vor desfășura pe tot parcursul săptămânii până când toate centrele care funcționează pe raza județului Brăila vor fi verificate de către inspectorii din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, precum și din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila.

Vecinii spun că se auzeau diferite strigăte din interiorul clădirii, unele de ajutor, iar altele care efectiv speriau copiii. O bătrână care locuiește în zonă spune că vecinii știau ce se întâmplă acolo însă le-ar fi fost frică să anunțe autoritățile.

18 persoane cu dizabilități au ajuns cu ambulanțele la unități spitalicești, atât la Spitalul de Psihiatrie, cât și la Spitalul Județean de Urgență – unde au fost evaluate din punct de vedere medical și au primit îngrijiri de specialitate, în timp ce 23 de persoane au fost cazate în alte centre.

La conducerea afacerii se află Aura Udrea, care, în mai 2017, a mai fost în mijlocul unui scandal similar. Acum, femeia recunoaște că centrul funcționa fără licență.

Întrebată de ce a fost lăsată să funcționeze fără licență și autorizație, Aura Udrea a declarat în fața jurnaliștilor: ”Acum e campanie și trebuie ridicați”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry