Campioane naționale! Un an perfect pentru echipa de tineret a clubului HC Dunărea Brăila! Fetele noastre au fost de neînvins!

Sala Sporturilor din Mioveni a fost scena unui eveniment deosebit pentru handbalul feminin brăilean. Echipa de tineret Dunărea Brăila a câștigat titlul de Campioană Națională în cadrul Turneului Final de Handbal Feminin al Campionatului Național de Tineret.

În finală, HC Dunărea Brăila s-a impus cu scorul de 29-18 în fața echipei SCM Rm. Vâlcea.

Au marcat pentru Brăila: Ana Maria Gavrilă (9), Beatrice Raicea (4), Adelina Iordache (4), Andreea Mici (4), Denisa Constandache (3), Mariam Mohamed (2), Antonia Bondalici (1), Bianca Neacșu (1), Laura Surdu (1).

Portarul Ana Maria Cristea a avut 11 intervenții/28, iar Andreea Pisiceanu 4 intervenții/5.

Repartizată în Seria B a Campionatului Național de Tineret la Handbal Feminin, echipa clubului Dunărea Brăila a avut evoluții excelente, câștigând seria cu 13 victorii și un egal. Din Seria B au făcut parte echipe extrem de puternice, CSM București, Rapid București, Dacia Mioveni. Singurul  egal ale echipei din Brăila au fost cu CSM București, clasată pe locul II în serie.

Partidele Campionatului Național de Tineret la Handbal Feminin s-au desfășurat în sistem tur-retur și Turneu Final (Final 8). După disputarea meciurilor programate în prima parte a campionatului s-a întocmit clasamentul fiecărei grupe, Dunărea Brăila ocupând locul 1 în seria B. Echipele clasate pe primele 4 locuri ȋn cele douǎ serii A și B, au participat la Final 8.

Rezultate Final 8:

  • Dunărea Brăila – Corona Brașov, scor final 42 – 19
  • Minaur Baia Mare – Dunărea Brăila, scor final 27 – 35
  • Dunărea Brăila – SCM Rm. Vâlcea, scor final 29 – 18

”A fost un an  perfect pentru echipa de tineret a clubului, realizând performanța de a termina campionatul fără nicio înfrângere. Putem spune același lucru și despre Turneul Final, unde am reusit să câștigăm toate jocurile la o diferență confortabilă. În spatele acestor rezultate stau munca, caracterul fetelor și stabilitatea și seriozitatea conducerii clubului care a asigurat toate condițiile pentru performanță” a declarat Cristian Cezar Preda, antrenor principal.


Jucătoarele Dunării au primit și premii individuale, astfel:

Cel mai bun portar:

CRISTEA  ANA MARIA  –   Dunărea Brăila

Cea mai bună extremă stânga:

MOHAMED MARIAM –   Dunărea Brăila

Cel mai bun inter dreapta:

GAVRILĂ ANA –   Dunărea Brǎila

Cea mai bună extremă dreapta:

RAICEA BEATRICE –   Dunărea Brǎila

Cea mai bună apărătoare:

NEACŞU BIANCA –   Dunărea Brǎila

MVP-UL Turneului:

NEACȘU BIANCA –   Dunărea Brǎila


”Echipa de tineret a fost gândită strategic pentru a crește valorile de pe plan local și național pentru ca sportivele să facă pasul treptat spre echipa de Liga Națională din cadrul clubului nostru. Este o mândrie pentru noi că am câștigat primul Campionat Național, dar este și o încununare a muncii noastre din ultimii 2 ani. S-a reușit o performanță istorică pentru club și putem numi sezonul 2023/2024 ca fiind sezon istoric pentru club. Anul acesta am scris istorie și continuăm să o facem. Felicit jucătoarele, antrenorul Cristian  Preda și întreg staff-ul tehnic pentru rezultatele remarcabile. Țin să mulțumesc și tuturor celor care au crezut în acest club și care ne-au susținut financiar, atât autoritățile locale cât și sponsorilor privați” a declarat președintele clubului, Adrian Manole.

Antrenamentele echipei de tineret vor continua până la sfârșitul lunii mai, urmând o binemeritată vacanță. Reunirea lotului în vederea pregătirilor pentru sezonul 2024/2025 va avea loc la jumătatea lunii iulie.