HC Dunărea Brăila schimbă direcția! Adrian Manole: ”Nu ne mai interesează numele de pe tricouri, ne interesează jucătoare care sunt puternice și vor să facă performanță!”

Conducerea clubului HC Dunărea are în vedere organizarea unei caravane în județ cu scopul de a selecta tinere cu înclinații sportive, care ar putea face performanță în handbal. Proiectul însă va fi demarat din 2023, dat fiind faptul că bugetul pentru anul în curs a fost deja aprobat și nu include costurile pe care le-ar genera recrutarea de sportivi tineri.

”Avem în plan să ne ducem în fiecare localitate care are în administrare o sală de sport și să selectăm jucătoare, să le aducem. Dar proiectul este mult mai amplu și nu știu să vă spun, în momentul de față, dacă vom începe chiar din vară. În momentul în care vrei să aduci un copii spre oraș trebuie să-i oferi cazare, mâncare, să ai un buget. Bugetul, după cum știți, este deja realizat. Este o prioritate pentru noi, dar trebuie să legăm toate chestiile astea și nu am venit de atât de mult timp, ca să ajungem atât de departe. Dar este o prioritate, copiii sunt pe primul loc pentru noi”, a declarat președintele clubului HC Dunărea Brăila, Adrian Manole.

În ceea ce privește echipa de handbal, președintele clubului spune că va schimba orientare de selecție a jucătoarelor și nu se va mai ține cont de numele de pe tricou. Manole spune că jucătoarele HC Dunărea trebuie să fie apte de a susține fizic Liga Națională.

”O să ne orientăm către jucătoare care pot susține fizic Liga Națională. Liga Națională este o ligă foarte puternică, probabil cea mai puternică din lume și ai nevoie de jucătoare apte 100% din punct de vedere fizic. Deci pregătirea fizică este numărul 1. De la pregătirea fizică ți se pot trage accidentări grave, de la pregătirea fizică nici mental nu poți să stai bine, pentru că ești obosit, și de aici se pleacă. În viitor numai așa ceva vom aduce. Nu ne mai interesează numele de pe tricouri, ne interesează jucătoare care sunt puternice și vor să facă performanță”, a adăugat președintele HC Dunărea, Adrian Manole.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry