Investim în tineri! Investim în viitor! HC Dunărea Brăila reînființează echipa de divizie!

HC Dunărea Brăila reintră în eșalonul echipelor care se implică în creșterea tinerelor jucătoare în perspectiva promovării la echipa de senioare. Astfel, începând din sezonul competițional 2022/2023, Dunărea Brăila va avea înscrisă în al doilea eșalon valoric al handbalului feminin românesc, echipa a doua.

Competiția adresată Diviziei A este organizată de Federația Română de Handbal și se desfășoară în două serii, alcătuite pe criterii geografice. Conform regulamentelor FRH, echipele care termină sezonul pe primul loc în cele două serii promovează în Liga Națională, iar cele care termină pe locurile 2 participă la un turneu de baraj pentru promovarea în Liga Națională.

„Scopul principal al reînființării echipei de divizie este pregătirea și promovarea sportivelor cu calităţi și dorință de afirmare și performanță, către echipa de senioare a clubului nostru cât și la loturile naționale ale României”

,precizează președintele HC Dunărea Brăila, Adrian Manole.

În Divizia A activează sau au activat echipe care au participat mulți ani în primul eșalon al campionatului de handbal feminin, precum Cetate Deva sau Neptun Constanța, inclusiv echipe câștigătoare sau multiplu câștigătoare ale campionatului României, precum Știința București (1960, 1965), Rapid București (1961-1963, 1967, 2003), Universitatea Timișoara (1964, 1966, 1968-1972, 1975-1978) sau Știința Bacău (1979, 1980, 1982-1987, 1992).

Cristian Preda s-a alaturat proiectului clubului „Dunărea” Brăila, acesta urmând să fie antrenorul echipei. De-a lungul anilor, Cristi Preda a fost atât antrenor principal, cât și secund la echipa de Ligă Națională HC Dunarea Brăila, echipă cu care a reusit să câștige în 2016 titlul de vicecampion. În palmares, Preda mai adaugă și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016 alături de Națională de Tineret a României. Cu grupele de Juniori ale Liceului cu Program Sportiv, profesorul Preda a participat la mai multe turnee finale, din rândul cărora a promovat la echipa de senioare mai multe jucătoare.

„Mă bucur să mă alătur proiectului clubului HC Dunărea Brăila pentru a crește și promova tinerele handbaliste, de a le oferi ocazia să poată demonstra că vor face față echipei de ligă națională. Este o șansă pentru tinerele talente din Brăila și nu numai, să joace și să crească în valoare. Îmi doresc ca fiecare dintre ele să muncească mult iar la un moment dat să faca pasul către echipa mare”

,a declarat Cristian Preda, antrenor HC Dunărea Brăila – Divizia A.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry