Măsuri de ordine publică şi protecţie a participanților la meciul de fotbal dintre Dacia Unirea Brăila și Oțelul Galați

Astăzi, 25 august, jandarmii brăileni vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării meciului de fotbal din cadrul competiției „Cupa României”, dintre echipele A.F.C. 1919 Dacia Unirea Brăila și A.C.S. Suporter Club Oțelul Galați. Evenimentul sportiv va avea loc pe Stadionul Municipal din Brăila, începând cu ora 17:30.

În această misiune, vom beneficia de sprijinul mai multor efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila și Poliției Locale Brăila.

Așa cum am precizat în repetate rânduri, siguranța dumneavoastră primează întotdeauna, de aceea e important să nu uităm că pericolul infectării cu SARS-COV-2 nu a trecut, iar prevenirea trebuie să fie una dintre prioritățile fiecăruia. Pe această cale, dorim să facem cunoscute regulile stabilite de către organizator în context pandemic, în conformitate cu legislația în vigoare.

  1. Foarte important de știut este că, pentru a evita o aglomerare la intrarea în tribune, accesul suporterilor echipei brăilene se va face pe la poarta de pe Aleea Parcului (Parcul Monument), în timp ce suporterii echipei oaspete vor intra în arenă prin punctul de acces de pe Șoseaua Națională Veche;

2. Conform legislației în vigoare, vor avea acces pe stadion:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore pentru infecția cu virusul SARS-COV-2;
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2;
  • minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.

3. Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv, iar în tribune, trebuie menținută, pe cât posibil, distanțarea socială.

Nu în ultimul rând, amintim câteva dintre obligațiile pe care le au spectatorii în tribune: să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la competiția sportivă, să nu afișeze inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, să nu se implice în conflicte de orice natură.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry