Un alt pas către podium! HC Dunărea l-a adus înapoi pe Costică Buceschi: ”Eu îmi propun ca obiectiv accederea în cupele europene și să ajungem în grupe”

HC Dunărea Brăila a renunțat la Neven Hrupec, după ce a devenit vizibilă ruptura care s-a produs între antrenor și jucătoare. După înfrângerea de la Râmnicu Vâlcea, președintele clubului, Adrian Manole s-a întors către cel care a fost în fapt prima opțiune – Costică Buceschi.

”Împreună cu Costică Buceschi clubul a realizat cea mai mare performanță, a ieșit vicecampioană la nivel național. Decizia de a schimba antrenorul a fost luată analizând cu staff-ul tehnic perioada de pregătire și meciurile din primele etape. Eu cred că este o alegere foarte bună. Cristi Preda va fi antrenor secund al echipei”, a declarat președintele clubului, Adrian Manole.

Buceschi rămâne și la naționala Turciei, cu care are două acțiuni, precalificările la Campionatul European, în luna noiembrie, meciuri cu Marea Britanie, și apoi barajul din martie-aprilie anul viitor, cu o echipă de la Europene.

“Mă bucur că am revenit la Brăila, club la care, în ultima vreme, multe lucruri s-au schimbat în bine, atât în privința infrastructurii cât și în cea a lotului. Cu multe jucătoare de aici am lucrat, HC Dunărea are un lot cu handbaliste valoroase. Au început să revină la antrenamente și jucătoarele accidentate, mă refer la Kanaval și Quintino, iar de săptămâna viitoare va începe pregătirile cu echipa și Udriștoiu. Dar va fi foarte greu să creăm o echipă competitivă peste noapte, este nevoie de timp. De aceea eu îmi propun ca obiectiv accederea în cupele europene și să ajungem în grupe. Ar fi ceva extraordinar într-un campionat cu multe echipe bune, care, ca și noi, au obiective pretențioase”, a declarat Buceschi.

Buceschi a fost prima opțiune a președintelui HC Dunărea, însă până la momentul actual nu s-a putut concretiza o colaborare, antrenorul fiind ocupat cu naționala Turciei.

”Acum a venit momentul și s-a concretizat această legătură dintre domnul profesor Buceschi și clubul nostru. Noi ne dorim foarte mult să performăm împreună. Echipa arată foarte bine în acest moment, am reușit să recuperăm din accidentările celor două fete care au și intrat deja în ultimele două meciuri. Ne dorim să ajungem pe podium la finalul campionatului”, a declarat vicepreședintele clubului Marian Jinca.

Buceschi are la dispoziție o săptămână pentru a pregăti viitorul meci al Brăilei, în deplasare cu Minaur Baia Mare, meci programat miercuri, 21 septembrie, de la ora 17.30, în Sala Lascăr Pană din Baia Mare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry