
Compartimentul de Psihiatrie pediatrică al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon“ Brăila a căpătat o înfățișare nouă, mult mai apropiată de mediul familial și comunitar, în care copiii internați să se simtă în largul lor și să desfășoare activități similare cu cele din familie, de la grădiniță, școală și din comunitate, sub strictă supraveghere a personalului calificat.
Începând cu luna aprilie, în Compartimentul de psihiatrie pediatrică activează un medic nou, Dr. Cazacioc Angela – medic specialist psihiatrie pediatrică.
Compartimentul de Psihiatrie pediatrică dispune de 15 paturi amplasate în 4 saloane și o rezervă cu 2 paturi, precum și de posibilitatea de a găzdui 3 însoțitori ai copiilor internați în spitalizare continuă.
Compartimentul dispune de cabinet medical modern adaptat specificului patologiilor asistate și sala de tratamente.
De asemenea copiii pot efectua, la recomandarea medicului, servicii conexe de evaluare și consiliere psihologică, iar când se impune, se poate realiza și consilierea psihologică a aparținătorilor sau consiliere în familie.
În dotarea Compartimentului există o cameră de stimulare senzorială cu dotările necesare pentru stimularea simțurilor individuale : auz, miros, vedere, simt tactil și gust.
”În perioada care urmează vom trimite la formare profesională de specialitate personal care să capete abilități de TERAPEUT ABA – ( persoană care implementează programe de terapie ABA, adică lucrează direct cu pacienți, adesea copii, pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare, învățare, sociale și comportamentale ) .
Regimurile și meniurile alimentare sunt adaptate vârstei și afecțiunilor copilului, ele fiind concepute de un asistent dietetician și pregătite în bucătăria unității sanitare de către personal calificat.
Toate serviciile prestate copiilor sunt gratuite”, a transmis conducerea Spitalului de Psihiatrie Brăila.
Adresabilitatea și accesarea serviciilor medicale poate fi directă sau cu bilet de trimitere de trimitere de la medic de familie sau de altă specialitate.
La nivelul Compartimentului, pe lângă spitalizări continue (cu durata mai mare de 12 ore și până la 6 zile/episod acut) pot fi efectuate și spitalizări de zi (cu durata sub 12 ore).







Pentru petrecerea timpului liber copiii dispun în interiorul compartimentului de o grădiniță în care se desfășoară activități de învățământ, terapii ocupaționale – terapie prin artă, vizionare de filmulețe instructive, audiții muzicale, precum și diverse proceduri specifice și de un spațiu în aer liber, de asemenea pentru recreere și joacă, dotat cu mobilier de grădina și accesorii pentru joacă. Activitățile sunt adaptate vârstei copiilor.
Activitățile menționate mai sus se efectuează în prezența și sub supravegherea unui educator puericultor.
”În situația în care se emit suspiciuni de afecțiuni psihice la copii, în scopul confirmării sau infirmării, aceștia pot fi trimiși pentru evaluare, diagnostic și conduită terapeutică în unitatea noastră, pentru spitalizare de zi sau continuă.
Pentru copii deja diagnosticați cu afecțiuni psihice, aceștia pot fi îndrumați către unitatea noastră în scopul monitorizării periodice, ajustării de tratament sau în scopul efectuării unor servicii conexe ( evaluare și consiliere psihologică ).
Va rugăm să accesați cu încredere serviciile medicale oferite de unitatea noastră pentru pacienți copii ( până la vârstă de 18 ani ) și pentru patologii psihiatrice, inclusiv adicții ( consum de droguri, alcool, energizante, tutun și dependențe de telefon, rețele sociale, jocuri de noroc, etc ).
Pe lângă spitalizare, diagnostic, tratament, monitorizare, veți primi și sfaturi utile, de la specialiștii noștri pentru conduită față de copii în familie, comunitate sau pentru accesarea unor servicii mai complexe din alte unități sanitare”, a transmis conducerea Spitalului de Psihiatrie Brăila.
Telefon contact: 0761100911 sau prin centrala spitalului 0239694200 interior 547