Amenzi usturătoare la centrele rezidențiale din județul Brăila! Momentan nu s-a dispus suspendarea activității!

La nivelul județului Brăila au fost demarate controale în echipe mixte ( ISU, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, AJPIS, Protecția Consumatorului) începând de ieri, conform unei planificări pe zone realizată împreună cu AJPIS.

  • În județ sunt 52 de centre rezidențiale, publice și private, vârstnici, adulți cu dizabilități și copii.
  • Au fost constituite 2 echipe (câte 10 inspectori de echipă) care intervin concomitent, dat fiind numărul mare al acestor furnizori de servicii sociale, fiecare instituție realizând controlul în baza legislației și a procedurilor proprii.

În prima zi au fost verificate 8 centre. Au fost constatate o serie de nereguli pentru care au fost aplicate un număr de 19 amenzi în cuantum total de 297.500 Ron și un număr de 30 de avertismente. În prima zi nu a fost suspendată activitatea la nici un centru controlat.

Au fost aplicate avertismente și sancțiuni pentru: depășirea capacitații centrelor rezidențiale (de la 1 la 6 persoane) lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absența verificării și întreținerii periodice a instalației electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizica, lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor periculoase.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry