Atenționare meteorologică! COD PORTOCALIU, în Brăila, la sfârșitul săptămânii!

Mai întâi ANM anunță COD GALBEN în intervalul: 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.


COD PORTOCALIU! Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00

Fenomene vizate: viscol

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.


Prefectul a întrunit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost aprobat planul de măsuri cuprinzând activitățile desfășurate în contextul codului portocaliu emis pentru județul Brăila duminică, 26.11.2023 în intervalul orar 02:00-16:00.


”Este important ca populația să resimtă cât mai puțin disconfort din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De aceea fac apel către toți primarii din județ să fie receptivi pentru a asigura fluxul informațional necesar, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei operative. Sunt convins că atât reprezentanții instituțiilor publice, cat și specialiștii din structurile de ordine și siguranță publică își vor face treaba exemplar, astfel încât brăilenii să nu aibă de suferit din cauza condițiilor meteo. În același timp lansez un apel către toți cetățenii să nu se aventureze în trafic decât în cazuri de urgență”, a declarat prefectul, Iulian Timofei.

Totodată, potrivit OUG nr. 37/2023, în cazul în care conducătorul auto se deplasează pe sectoare de drum închise temporar circulației din care rezultă accidente rutiere sau imposibilitatea continuării deplasării, iar echipele de intervenție sunt nevoite să acționeze pentru a scoate vehiculul de pe sectoarele de drum menționate, conducătorul auto va suporta costurile intervenției.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry