Au adus GOLĂNEALA pe străzile Brăilei! Noapte de foc pentru oamenii legii care au urmărit sute de tineri ce împărțeau pliante ilegale!

Noapte de foc în municipiul Brăila cu doar două zile înainte de alegeri. Peste 200 de persoane, tineri grupați în mai multe găști, au împânzit străzile din majoritatea cartierelor. A fost o acțiune pusă la cale de PNL.

Unul dintre participanți a recunoscut acest lucru chiar în fața polițiștilor. Acesta și un altul apar în poze alături de deputatul Alexandru Popa, președintele PNL și candidat la președinția Consiliului Județean.

De altfel, de la miezul nopții și până la orele dimineții, în sediul liberalilor de pe Calea Călărașilor, a fost lumina aprinsă și o agitație continuă, fiind prezenți mai mulți lideri ai partidului, inclusiv Popa.

Găștile de tineri au pus pliante denigratoare, interzise în campania electorală, în scări de bloc și la ștergătoarele mașinilor din aproape întreg orașul. În zonele de case, acestea au fost aruncate peste gard.

Mesajele din pliante reiau discursul public al PNL la adresa candidaților PSD și AUR la alegerile din 9 iunie, însă într-un mod denigrator. Cei vizați de pliantul care nu este asumat de un partid, așa cum cere legea electorală, fiind, practic, plătit din bani negri, sunt social-democrații Marian Dragomir – primarul municipiului Brăila, Francisk Iulian Chiriac – președintele Consiliului Județean, Mihai Tudose – europarlamentar, dar și Florin Cîrligea – președintele AUR. Toți cei patru politicieni candidează și sunt opozanții politici ai PNL.

Totodată, tinerii trimiși de PNL au lipit abțibilduri cu mesajul “Votează PSD!” pe parbrizele și oglinzile a mii de mașini din mai toate cartierele, în special în parcările dintre blocuri.

Momentul în care au fost surprinse primele găști cu materiale electorale interzise s-a petrecut, la doar câteva minute după miezul nopții, în intersecția Calea Călărașilor-Aleea Cocorilor. Polițiștii ajunși la fața locului au blocat strada și chiar au adunat de pe jos pliantele ilegale aruncate de cei care au dat bir cu fugiții.

În timpul goanei, o persoană a sărit un gard din plasă metalică și a căzut pe capota unei mașini Mazda, pe care a distrus-o. Autoturismul era parcat regulamentar pe Aleea Lebedei. Polițiștii au făcut cercetări la fața locului cu privire la distrugere.

Unul dintre tineri a recunoscut, chiar de față cu oamenii legii, că pliantele neasumate de niciun partid provin de la PNL: “Împărțeam pliante. Pliante de la PNL!”. Alt tânăr, întrebat de un polițist, cui aparțîn pliantele a replicat: “Păi, ce scrie pe el?”. Cei doi apar în poze alături de Alexandru Popa, președintele PNL și candidatul la președinția Consiliului Județean.

Acolo au fost prezenți și primarul Marian Dragomir, cel vizat de pliantele ilegale, însoțit de viceprimarul Alexandru Jantea-Crican și câțiva colegi de partid.


Amenințări în stil mafiot! Cruce cu coroană aruncate pe spațiul public!

Derapajul cel mai grav este faptul că pe spațiul verde, in zona Școlilor-Roșiori, unde au fost împrăștiate și sute de pliante ilegale, a fost aruncată o cruce pe care erau scrise numele lui Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac, candidații PSD la Primăria Brăila și, respectiv, Consiliul Județean Brăila, dar și o coroana funerară cu mesajul “Pe 9 iunie va îngropăm!”.

Pe cruce mai apare data alegerilor, dar și “Câștigăm Brăila!”, sloganul electoral al PNL. O cruce similară, cu un alt mesaj, care însă nu poate fi reprodus, a fost pusă la intrarea unei scări de la blocurile E de pe Aleea Cocorilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry