Botea a fost reales președinte al PMP: ”Suntem al treilea partid după PSD și PNL! Eu și domnul Iorga puteam să facem mai mult decât mulți alți parlamentari!”

Consilierul județean Viorel Botea a fost reales în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară. Toate cele 183 de voturi, valabil exprimate, au mers către susținerea președintelui pentru următorii patru ani.

Experiența din spatele catedrei și-a spus cuvântul, iar Viorel Botea și-a prezentat moțiunea printr-un discurs coerent prin care i-a îndemnat pe PMP-iști la unitate și la respectarea angajamentelor luate față de brăileni.

Lucrările Conferinței s-au desfășurat în prezența lui Cristian Petrescu, vicepreședinte al PMP Central – Departamentul pentru dezvoltare regională și administrație publică. Acesta a spus că organizația Brăila a PMP a demonstrat că se pot obține rezultate bune și prin continuitate, Viorel Botea fiind președinte al organizației din 2014, cu o scurtă pauză de câteva luni, în 2016. 

”Avem un număr total de 34 de consilieri locali. AUR, Pro, USR și ALDE au 17 consilieri în sumă, la Brăila. Suntem al treilea partid după PSD și după PNL(…) La alegerile parlamentare, dacă PMP lua măcar 5%, atât eu, pe calculul matematic, cât și domnul Iorga, cred că puteam să facem mai mult decât mulți alți parlamentari, din momentul de față, din Brăila.

Cel mai mare raport de activitate pe care pot să-l dau sunteți dumneavoastră. Dumneavoastră sunteți cei care dați girul acestui raport de activitate, pentru că în acest raport de activitate vă regăsiți fiecare din dumneavoastră(…)

Ne-am hotărât împreună să mergem mai departe și să încercăm să facem tot ceea ce putem noi pentru oameni(…) La municipiu vom depune două hotărâri de Consiliu Local Municipal, nu vă spunem pe ce temă, pentru binele brăilenilor.

La Consiliul Județean, având în vedere faptul că sunt președintele Consiliului de Administrație, la spital, am văzut două chestiuni care trebuie remediate acolo și, ca atare, vom face două hotărâri de Consiliu Județean, pe care PMP le va iniția, pentru a îmbunătăți situația sistemului medical din Brăila”, a declarat Viorel Botea.

Președintele ales al PMP Brăila, în calitate de consilier județean, spune că este iresponsabil, pentru orice ales local sau județean, să nu voteze un proiect care prevede dezvoltarea Brăilei, doar pentru că a fost inițiat de un alt partid politic.

”Nu suntem nici cu PSD-ul, nici cu PNL-ul! Să fie foarte clar! Votăm în consilii tot ceea ce este bine pentru cetățeni!(…) Că am votat în Consiliul Județean, foarte multe hotărâri de Consiliu Județean, inițiate de președintele CJ, este foarte adevărat. Dar cum să nu votezi asfaltări, sau reabilitări de drumuri? Cum să nu votezi reabilitări de școli? Cum să nu votezi îmbunătățirea sistemului sanitar? La toate aceste proiecte am fost parte la dezvoltarea județului Brăila”, a declarat președintele PMP, Viorel Botea.

Consilierul municipal Coman Sarafolean a fost ales secretar general, iar consilierul județean Ismail Duran a fost ales secretar general adjunct. De asemenea, pe cele 12 posturi de vicepreședinți se află: Doruleț Iorga, Marian Radu, Alexandru Iancu, Tudorel Gîscă – primarul comunei Racovița, Virginia Stăncescu – viceprimar oraș Făurei, Iulian Eduard Brăilă – viceprimar comuna Cazasu, Nicu Jarcu – viceprimar comuna Racovița, Georgică Șerban – consilier comuna Traian, Ionel Stoican – consilier comuna Viziru, Lucian Mircea Dudulea – consilier oraș Însurăței, Liviu Budur – consilier comuna Bordei Verde și Daniel Ciutacu – consilier comuna Zăvoaia. Anamaria Fătu a fost aleasă trezorier.

Cu o zi înainte de Conferința Județeană, Daniela Rădulescu a fost aleasă președinte al Organizației Municipale PMP Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry