CCR a decis: FĂRĂ MASCĂ! Dragomir: ”Întotdeauna m-am opus măsurilor absurde, m-am luptat cu prefecți slugarnici, lipsiți de logică si bun simț!”

Autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber, iar angajatorii nu mai pot decide telemuncă fără acordul salariatului în starea de alertă

Ordonanța de urgență privind impunerea măștii de protecție în aer liber este neconstituțională. Decizia a fost luată marți de către Curtea Constituțională, care spune că Ordonanța de guvern ce reglementează măsurile luate în contextul pandemiei, între care obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, este neconstituțională.

Consecința ar putea fi anularea de către instanțe a amenzilor date începând din noiembrie 2020 și care nu au fost plătite, dar numai pentru viitor, în procese care nu au o decizie definitivă.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a reacționat imediat la decizia Curții Constituționale susținând că de la începutul pandemiei s-a luptat cu prefecți care încercau să aplice măsuri absurde în plan local

”Ordonanța Guvernului 192/2020 – NECONSTITUȚIONALĂ !!! Logic, vor anula și toate amenzile !!!

Aștept și anularea măsurilor absurde privind

– restricțiile de circulație după ora 22.00

– eliminarea certificatului verde sau cum se cheamă el, etc.

 ȘI ASTEPT REVENIREA LA VIAȚA NORMALĂ!!!

Întotdeauna m-am opus măsurilor absurde de pe plan local, m-am luptat cu prefecți slugarnici, lipsiți de logică si bun simț, dar a trebuit să respect prevederile legale stabilite pe plan național atât …. cât au fost în vigoare!

Azi, restricțiile abuzive încep să cadă una câte una!”,

a declarat primarul Marian Dragomir.

Curtea Constituțională a declarat, marți, neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020, întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry