CERB împușcat în IMB! Trei bărbați au fost REȚINUȚI pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor!

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut trei bărbați cu vârstele cuprinse între  32 și 47 de ani, toți din satul Țăcău, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În fapt, polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei bărbați ar fi vânat un cerb, fără drept, pe un fond cinegetic de pe raza județului Brăila.

De asemenea, aceștia ar fi folosit muniție interzisă la deținere, confecționată artizanal și ar fi efectuat uz de armă letală fără drept.

În data de 18.11.2021, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile celor trei bărbați, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 de kg de carne, două arme letale de vânătoare și 288 de cartușe letale de vânătoare, deținute legal.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma analizelor efectuate, s-a stabilit faptul că mamiferul vânat este din specia cerbului carpatin, astfel, în cursul zilei de ieri, cei trei bărbați au fost reținuți pe baza de ordonanță pentru 24 de ore și au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

Astăzi, aceștia urmează a fi prezentați cu propunere legală Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry